Gezi Parkı'nda 'Çapulcu Düğünü'ne Polis Engeli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

gezi-düğünGezi Parkı protestoları sırasında tanışan bir çiftin bu akşam Taksim Gezi Parkı’nda yapılacak bir düğünle evlenmek istemesine karşın polis park girişinde önlem alarak insanları Gezi Parkı’na sokmamaya başladı…

Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan bir çiftin evlenmeye karar vermesi ve ‘düğün’ yeri olarak da tanışmalarına vesile olan Taksim Gezi Parkı’nı seçmeleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmış ve dünden itibaren bu akşam parkta buluşarak düğünü birlikte kutlamak için çağrılar yapılmıştı.

Ancak polis saat 17.15’ten itibaren park girişinde önlem alarak içeri girişlere izin vermemeye başladı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında tanışan ve evlenmeye karar veren Nuray Çokol ile Özgür Kaya, nikâh için de tanışmalarına vesile olan Gezi Parkı’nı seçmişti. Ancak genç çiftin düğününe gelmek isteyen çok sayıda kişi polis tarafından engellendi. Gezi Parkı’na girişlere izin vermeyen çevik kuvvet , polis barikatının önünde toplanarak sloganlarla durumu protesto eden bir grubu iterek meydana doğru uzaklaştırdı. Bu sırada göstericilerle polis arasında arbede çıktı.

Daha sonra Taksim Meydanı’nın İstiklal Caddesi girişinde toplanan kalabalık bir grup polisi protesto etmeye başladı.

Burada bir süre eylemini sürdüren gruba polis TOMA’lardan tazyikli su sıkarak müdahale etmeye başladı. Göstericileri TOMA’lardan tazyikli su sıkarak Galatasaray yönüne doğru kovalayan çevik kuvvet polisleri bir süre sonra Taksim Meydanı’na doğru geri dönmeye başladı. Bu esnada İstiklal Caddesi’ne açılan ara sokaklara zaman zaman müdahale eden polis daha sonra meydana geri çekildi.

Polisin çekilmesinin ardından çok sayıda gösterici İstiklal Caddesi üzerinde yeniden toplanmaya başladı.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.