2. Ulusal Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

elazıg279860Bu yıl usta tiyatrocu Nejat Uygur anısına düzenlenen Ulusal Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında Nejat Uygur’un oğlu Süheyl Uygur Elazığ’a geldi.

Havaalanında Elazığ Müzik ve Sanat Derneği (EMSAD) Başkanı Savaş Bal ve tiyatrocular tarafından karşılanan Süheyl Uygur, Harput’ta düzenlediği basın toplantısında, Elazığ’da babaları için böyle bir etkinlik gerçekleştirildiği için mutlu olduklarını kaydetti. Festivalle ilgili düşüncelerini ve babasının sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Uygur, “Çok heyecanlandım. Bu festivalde babamın isminin başköşede olması Uygur ailesini çok heyecanlandırdı.” dedi.

Babası Nejat Uygur hakkında da açıklamalarda bulunan Süheyl Uygur, “Babamın maalesef hastalığında ne bir ilerleme var ne bir gerileme var. 86 yaşında. 6 seneden beri bu hastalığa kapıldı. Başta annemiz olmak üzere çok iyi bir bakım var babam üzerinde. Bizler 5 kardeş elimizden geldiğince bakmaya çalışıyoruz. Tabi işimiz yoğun. Turneler falan oluyor ama turneler olurken bile aklımızın bir tarafı da Nejat babada.” diye konuştu.

Yolda vatandaşlar gördüğü zaman, kendilerinin hatırını sormadan önce, Nejat Uygur’un nasıl olduğunu sorduklarını vurgulayan Süheyl Uygur, “Bu bizim çok hoşumuza gidiyor. Demek ki Nejat baba çok güzel bir miras bırakmış. Vatandaşların da dualarıyla inşallah daha iyi olur diye düşünüyoruz. Geçen gün de söyledim, Uygur ailesi olarak Nejat babayı son bir defa tekerlekli sandalye ile de olsa sahneye çıkartalım. Tekerlekli sandalyede seyircinin karşısına geçsin. Böyle şeyler düşündük. Bu arada tabiî ki internet dünyasında Nejat babayla ilgili diğer büyük Üstat Münir Özkul’a ilgili, öldü filan diye asılsız haberler çıkıyor. Bu, hem Türk halkını çok üzüyor hem Özkul ve Uygur ailesini çok üzüyor.” diye ifade etti.

Trthaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.