Basket Sahasında Tiyatro Provası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

basket1385581710643Ankara Üniversitesi Dil, Tarih-Coğrafya Fakültesi yönetimi, Tiyatro Kulübü için yer göstermeyince öğrenciler sahada prova yapıyor

Üniversite öğrencileri sokakta tiyatro provası yapıyor. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Topluluğu Tiyatro Kulübü üyeleri prova için fakülte yönetiminden yer tahsis etmesini istedi. Ancak olumlu ya da olumsuz yanıt alamayan öğrenciler hafta sonu Cebeci Kampüsü içerisinde yer alan basketbol sahasında çalışmaya başladı.

‘Okula gittik ama içeri almadılar’
Soğuk havada taşların üstünde saatlerce çalışan öğrenciler, üniversite yönetimine ‘sesimizi duyun’ dedi. Kendilerine yer verilmesi için fakülte yönetimine başvurduklarını ifade eden grup üyesi Fadli Meşe, “Oyun provaları için çalışacak bir yer istedik ama kimseden ses çıkmadı. Biz de çalışmalarımızı basketbol sahasında yapmak zorunda kaldık” diye konuştu. DTCF Sosyoloji Topluluğu çatısı altında 2012 yılı mayıs ayından beri çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Meşe, “Hafta sonlarında fakülteye giremeyince ortada kaldık. Koca üniversitede çalışacak bir sınıf, salon bulamadık. Okula gittik bizi içeri almadılar. Ancak iki hafta önce eylemciler okula rahatlıkla girip dekanlığı bastı. Bizi ise içeri bile almadılar. 16 kişiden oluşan bir tiyatro gurubumuz var. Hava soğuk ama çalışacak başka yerimiz olmadığı için buradayız” diyerek destek istedi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.