‘Direnenlerin Sesi Hep Aynıdır’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

-direnenlerin-sesi-hep-aynidir--3824499Sinemacı, şair, tiyatro ve edebiyatçılar gibi farklı sanat dalından kişilerce oluşturulan Sanat Meclisi Redhack soruşturması kapsamında 3 gün gözaltında tutulan Barış Atay için dün Beyoğlu Yeşilçam Sineması’nda basın açıklaması yaptı.

‘Bu Atay meselesi değil’

Atay’ın da arasında olduğu 14 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterilen açıklamada, hükümetin her türlü muhalefeti bastırmaya çalıştığı ve Gezi olaylarından sonra her kesimden intikam almaya başladığı savunuldu. ‘Direnenlerin sesi hep aynıdır‘ pankartı açılan toplantıda Ses sanatçısı Erdal Bayrakoğlu grup adına basın açıklamasını okudu. Açıklamada, “Bu kesimler arasında halktan yana tavır alan, halkın bütün ülkeyi saran direnişine kayıtsız kalmayan aydın ve sanatçılar da vardı. İşte bunlardan bir örnek de Barış Atay. Direnişin başından bu yana ‘halkla birlikte hareket etti’ diye komik gerekçelerle gözaltına alındı. Onu gözaltına alarak bütün sanatçılara da gözdağı vermek istiyor AKP. Siz bizi yalnızlaştırmaya çalıştıkça biz daha çok bir araya geleceğiz” denildi.

Toplantıya katılan Barış Atay da, kendisiyle birlikte gözaltına alınan arkadaşlarının ismini tek tek sayarak, “Asıl yürekli insanlar, onlardır” dedi. Atay şöyle devam etti: “Bu bir Barış Atay meselesi değildir. Bu bir sanatçı meselesi değil. Umarım bir işe yaramıştır. Çünkü bu hukuksuz davalarla insanların sorgusuz sualsiz kodese atıldıkları, tutuklandıkları, tutsak edildikleri günleri her zaman gördük. Bundan sonra görmemek için daha büyük savaş verecektir bu insanlar.”

Esengül Demirbaş / Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.