Başkent, Tiyatro Seyircisiyle Zirvede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3Sanat sezonunun başladığı 1 Ekim’den bu yana Devlet Tiyatrolarının (DT) 300 bin seyircisinden 164 binini Başkentliler oluşturdu.

Ankara DT Müdürü Şekip Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Geçen sezonun aynı dönemine göre 6 bin seyirci fazlamız var. Salonlarımızın doluluk ortalaması yüzde 87. DT, sezon başından beri 300 bin seyirciye ulaşmış, Ankara DT’nin seyirci sayısı ise 164 bin. Bu gurur duyulacak bir gelişme” dedi.

Seyirci sayısındaki artışının halka yakın oyunlar seçmeleri dolayısıyla gerçekleştiğini söyleyen Taşpınar, “Halkın duygularını, düşüncelerini çok daha iyi anlatabilen, ruhlarına çok daha yakın oyunlar seçtik, bu da seyircide ciddi oranda artış sağladı” değerlendirmesinde bulundu.

Taşpınar, Ankara’da kemikleşmiş Tiyatro izleyicisinin ötesinde, artık yeni bir kitle oluştuğunu belirterek, “Çünkü kemikleşmiş bir seyirci olsa belli bir yerden sonra seyircinin bitmesi lazım ama bitmiyor. Mesela Çalıkuşu’nda seyirci bitmiyor, Sarı Naciye’de bitmiyor. Kerbela yıllardır oynuyor ama hala salon tamamen dolu. Bir Delinin Hatıra Defteri’nin biletlerini biz bile görmüyoruz. Nereye’ye de çoğunlukla hiç bilet kalmıyor. Biz giderek seyirciyi daha çok arttırıyoruz” diye konuştu.

Bu yıl pek çok yeni oyunla tiyatro severlerin karşısına çıktıklarına dikkati çeken Taşpınar, sezon başından beri 2 çocuk oyunu 15 prömiyer yaptıklarını ve bu ayın sonuna kadar toplamda 21 oyunun prömiyerini gerçekleşeceğini bildirdi.

Yarın “Son Çıkan Işığı Söndürsün”, 25 Aralık’ta da “Bernarda Alban’ın Evi” adlı oyunlarının da seyirciyle buluşacağını hatırlatan Taşpınar, “Vanya Dayı”, “Macbeth”, “Müfettiş” ile “Tom, Dick, Harry” oyunlarının da Mart ayına kadar hazır olacağını ifade etti.

Taşpınar, Ankara’da yerleşik 12 sahnesi bulunan DT’nin, yoğun talebe yetişmek için Mithatpaşa Caddesi’ndeki “75. Yıl Sahnesi”ni de tiyaroya kazandıracaklarını belirtti.

(A.A)
Diyadinnet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.