Deniz Uğur Tiyatro Sahnesi'nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

22487185Yer aldığı çok sayıda televizyon projesiyle tanınan Deniz Uğur; neşeli müzikal gösteri “Huysuz”la yıllar sonra tiyatro sahnesine döndü.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduğu sene rol aldığı son oyununun ardından “Huysuz”da kendi deyimiyle “tam bir femme fatale” karakterini canlandıran Uğur; uzun bir aradan sonra en mutlu olduğu yerde, sahnede olmanın hazzını yaşıyor.

Deniz Uğur; Engin Alkan’ın beş farklı Molière komedisinden yola çıkarak yazıp yönettiği bol kahkahalı, aşklı, entrikalı, danslı, rengârenk “Huysuz” müzikalinde hastalık hastası yaşlı adamın, servet avcısı ama komik bir karakter olan genç ve seksi karısı Madam Biju’yu canlandırıyor. Komedinin zor bir tür olduğunu belirten Uğur; oyuncunun, her rolü oynaması gerektiğinin altını çiziyor ve eski dönemlerden de, günümüzden de izler taşıyan bol kahkahalı müzikalle tiyatro sahnesinde olmanın mutluluğunu yaşıyor.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Huysuz”, huzurevinde yaşayan ve Molière oyunlarındaki başarısı nedeniyle, zamanında “Molière’in Huysuzu” lakabıyla ünlenmiş eski bir tiyatro oyuncusunun eski tiyatro oyuncusunun ve çevresindekilerin biraz gerçek, biraz hayal hikayesini sahneye taşıyor.

Konservatuvarda öğrenciyken, Kenter Tiyatrosu’nda iki sezon başrol oynayan, mezun olduğu yılsa Nevra Serezli ve Cihan Ünal’la başrolü paylaştığı “Çetin Ceviz” oyununun ardından yıllar sonra tiyatroya dönen Deniz Uğur; “Huysuz”da Engin Alkan, Büşra Pekin, Haki Biçici, Gülhan Tekin, Umut Temizaş ve Esra Akbaş’la birlikte rol alıyor.

Hürriyet

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.