Küresel Isınmayı Tiyatro ile Anlatıyorlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kureselMersin’in Arslanköy beldesinde 2001’de kurulan ve çektikleri “Yün Bebek” adlı filmle New York Film Festivali’nde ödül alan”Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu”, Kültür ve Turizm  Bakanlığı’nın desteğiyle”Ozon Tabakası” adlı oyunu sahneleyecek.

Tiyatronun kurucusu ve oyunun yazarı Ümmiye Koçak, 12 yıl önce başladıkları tiyatro  yolculuğunda bugüne kadar yazdığı birçok oyunu sahneye taşıdıklarını söyledi.

Yazdığı oyunlarda genellikle kadınların sorunlarına eğildiğini belirten Koçak, ayrıca kadının kadına  şiddetini konu alan “Yün Bebek” adlı filmin de ABD’de düzenlenen New York Film  Festivali’nde ödül aldığını hatırlattı.

Tiyatroda yaşları 27 ile 65 arasında değişen Duygu Koçak, Seher Dağdur, Gülseren Şahin,  Necla Tuğral ve Emine Gürlek’in naylon yemeni ve şalvarlarıyla rol aldıkları oyunda, bazı  kadınlar da üstlendikleri erkek rollerini başarıyla canlandırıyor.

Koçak, “Küresel ısınmayla ilgili bu oyunda, ozon tabakasına bilinçsiz şekilde verilen zararı  anlatmaya çalışacağız. Okullarda ve ilçe köylerde ücretsiz sahneleyeceğimiz ‘Ozon Tabakası’  adlı oyun için bu yıl 8 bin lira ödenek aktarıldı. Kostümlerimizi ve diğer masraflarımızı bu  paradan karşılıyoruz’’dedi.

Oyunun son provalarını yapan grup Mersinli tiyatro severlerin karşısına çıkacakları günü bekliyor.

İnternet Haber 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.