Miniklere Özel Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

23988512Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen ‘Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’, dünyanın dört bir yanından tiyatro eserlerini, minik izleyicilerle buluşturacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün 2005 yılından beri her yıl 24–29 Nisan tarihleri arasında Ankara’da düzenlediği “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler” Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, bu yıl da minik tiyatro izleyicilerini dünyanın dört bir yanından oyunlarla buluşturuyor. Festivalin basın toplantısında konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, festivalin bu yıl 10. Yılını kutlayacağını ve bu nedenle festivale daha büyük önem verdiklerini söyledi. Türk tiyatrosunun geleceği için çocukların önemine değinen Kurt, festivalde izleyicileri çok sayıda sürprizin beklediğini ifade etti.

Okul Kadar Faydalı

Festival Komitesi Başkanı Meltem Keskin Bayur da, 10 yıl boyunca festivale büyük önem verdiklerini belirterek, “Festivalde büyüyen çocuklarımız var. Tiyatro, okullarda verilen eğitim kadar faydalı. Çocuklara düşünmeyi, doğru sorular sormayı öğretiyor. Daha iyi insanlar oluyorlar” diye konuştu. Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Şekip Taşpınar ise, festival programı hakkında bilgi vererek, festivalin Anıtkabir yürüyüşü ile başlayacağını belirtti. 24 Nisan’da Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi bahçesine kurulacak panayırın ardından, festival kapsamında ilk olarak Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Horoz Adam ve Korsan isimli eser, sahneye konacak. Festivalde bu yıl Almanya, Bulgaristan, Yakutistan, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İtalya, Polonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden tiyatro toplulukları, eserler sergileyecek.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.