Modern Danslı Gerçek Sanat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

23870599ADOB Modern Dans Topluluğu tarafından sahneye konan ‘Sanatın İfadesi’, 29 Mart’taki prömiyer ile sanatseverlerle buluştu.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Modern Dans Topluluğu, bu yılın ilk prömiyeri olan ‘Sanatın İfadesi’ eserini, izleyici ile buluşturdu. John Adams ve Christian Grifa’nın müzikleri üzerine koreograf Stephen Delattre’nın sahnelediği eserde, basın ile dans arasındaki ortak noktadan yola çıkılıyor. Eserin sahne tasarımını Talat Ayhan, giysi tasarımını Gazal Erten, ışık tasarımını ise Fuat Gök hazırladı.

25 Dakikalık Ekleme

Modern Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Yener Turan, eserin orijinal halinin 30 dakika olduğunu belirterek, Ankara’da 25 dakikalık bir ekleme yaptıklarını söyledi. Yine orijinal ismi ‘İfade Sanatı’nı, ‘Sanatın İfadesi’ olarak değiştirdiklerini aktaran Turan, eserin, basın ve dans arasındaki ortak noktadan hareketle ortaya çıktığını söyledi. Türkiye’de modern dansın gelişimine de değinen Yener Turan, 20 yıl önce kurulan Ankara Modern Dans Topluluğu’nun büyük bir gelişme gösterdiğini ve Avrupa’nın birçok yerindeki önemli topluluklarla aynı eserleri oynayabilecekleri bir kapasiteye sahip olduklarını aktardı. Turan, “Sanatı doğru ifade etmek, sanatçının sahnede yaptığıyla kalmamalı, ifade biçimini doğru yapmak lazım” dedi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.