’25 Mart’ta Petersburg’da Pek Tuhaf Bir Olay Oldu…’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft81_mf2483565Farklı mesleklere sahip olmalarına rağmen tiyatro yapmayı sürdürmeye çabalayan birkaç oyuncudan oluşan “Turnusol”, “BURUN” ile 12 ve 19 Ekim 2014 Pazar günü 18:00’da Emek Sahnesi’nde bir kez daha seyircisi ile buluşuyor.

Absürd ve kısa metinler üzerine çalışmayı tercih eden Turnusol ekibi, “Piknik” oyunu ile sahneye ilk adımını attıktan sonra, bu sezon da Rus Edebiyatı’nın önde gelen yazarlarından Nikolay Vasilyeviç Gogol’un absürd ve trajikomik öyküsü Burun’u yorumlayarak tiyatro serüvenine devam ediyor.

“Şu dünyada ne olmadık şeyler olur!”

“Bir sabah uyandığınızda burnunuz yerinde değilse?..
Peki burnunuz berberinizin ekmeğinin içinden çıkarsa?..
Ya da burnunuzu üst-düzey bir memur kılığında şehrin ortasında dolaşırken görseniz?…”

Mesleğinde başarılı, geleceği parlak, kadınlar arasında beğenilen Rus memur Binbaşı Kovalev, bir sabah uyandığında burnunun yerinde olmadığını fark eder. Büyük bir telaş ve korku ile şehirde burnunu aramaya koyulan Binbaşı Kovalev’i oldukça tuhaf ve beklenmedik sürprizler beklemektedir.

Birçok yapıtında çarpık toplumsal yapılaşma ve bunun birey üzerindeki yansımalarını eğretileyen Gogol’ün Burun öyküsü, Turnusol ekibi tarafından oyunlaştırılarak sahneye uyarlandı. Mask oyunculuğunun uygulandığı oyunun yönetmenliğini Arda Öztürk, maske tasarımını Barış Kıralioğlu (Tiyatro Barbone) ve kostüm tasarımını Hiba Ibraheem üstleniyor.

Oyunda Cihan Esen, Ceren Gücükatalak, Burkay Dokuyucu, Barış Mesci, Bahadır Erol, Duygu Çelebi, Emrah Günaydın ve Ziyahan Çetin rol almakta.

Biletler MyBilet ve Emek Sahnesi gişesinde! Rezervasyon için: 0216 545 73 76

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.