Anadolu Tiyatro Ödülleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

anadolu-tiyatro-odulleri-5026429Tiyatro Gazetesi, yedi yıldır sürdürdüğü yayın hayatında, Anadolu Tiyatro Ödülleri ile bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Tiyatro gazetesi’nin düzenlediği I. Anadolu Tiyatro Ödüllerikapsamında, yıl boyunca sergilenen tüm tiyatro hareketleri seçici kurul tarafından değerlendirilerek, seçilen “en etkili” eserler ödüllendirilecek. Anadolu Tiyatro Ödülleri ‘’Ana’dolu Ödülü” ise her yıl bir kadın oyuncuya verilecek.

“Anadolu demek, Türkiye demektir…”

Türkiye genelinde otuza yakın temsilcilik ve aylık beş bine ulaşan baskı sayısı ile ülke tiyatrosuna katkı sunan Tiyatro Gazetesi, Anadolu tiyatrosunun sesi, soluğu olma hedefine devam ediyor. Gazete, bu kapsamda hedeflerinden biri olan Anadolu Tiyatro Ödülleri’ni 1 Aralık 2014 tarihinde düzenleyeceği organizasyonla sahiplerine takdim edecek.

Bugüne kadar verilen pek çok saygın ödülün İstanbul merkezli olduğunun altını çizen Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu, “Herkesin bildiği gibi, kurumlar daha çok İstanbul merkezli değerlendirmeler yapıyor ve ödüller de yine İstanbul merkezli olarak sahiplerini buluyor,” diyor. “Oysa tiyatro yalnızca İstanbul’da ya da büyükşehirlerde yapılmıyor. Ülkemizin hemen her yerinde tiyatrolar başarılı oyunlar sergiliyor. Tercihler ya da imkânsızlıklar İstanbul’un dışındaki tiyatroların emeklerini taçlandırmaya yetmiyor. Tiyatro Gazetesi olarak uzun zamandır düşündüğümüz Anadolu Tiyatro Ödülleri’ni nihayet olgunlaştırdık ve Anadolu’da tiyatro yapan topluluklarla ve okuyucularımızla paylaşmaya karar verdik. Anadolu Tiyatro Ödülleri’ni hayata geçirmek bizi şimdiden heyecanlandırıyor. Bu heyecanı sizlerle paylaşmak ise ayrı bir onur…”

Tiyatro Gazetesi I. Anadolu Tiyatro Ödülleri – Ödül Töreni
Tarih: 1 Aralık 2014 Pazartesi, 20.00 – 23.00
Yer:Su Gösteri Sanatları Sahnesi – İskenderpaşa Mah. Vezirçeşme Sokak No: 3/A Fatih- İstanbul

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.