Tunalı’da Seri Katil Avı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

26827734[Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan Haşim Kılıç’ın Tiyatro Kafe’nin yeni oyunu Cerrah üzerine yazdığı haberi yayınlıyoruz.]

Tunalı Hilmi Caddesi’nde bulunan Tiyatro Kafe, psikolojik-gerilim türündeki yeni oyunları ‘Cerrah’ı, Türkiye prömiyeriyle tiyatroseverlerle buluşturdu. Cantuğ Turay, Begüm Topçu, Temmuz Gürkan Karaca ve Koray Alper’in rol aldığı oyun, kadın cinayetleri işleyen bir seri katilin yakalanma sürecini anlatıyor.

Tiyatro Kafe’nin yeni oyunu ‘Cerrah’, Türkiye prömiyeriyle izleyici ile buluştu. Zeynep Ekin Öner’in yönettiği oyunda Deniz Yıldızı dizisinin sevilen isimleri Begüm Topçu, Cantuğ Turay, Temmuz Gürkan Karaca ile Koray Alper rol alıyor. Bu tarz bir oyunun Ankara’da daha önce sahnelenmediği söyleyen Cantuğ Turay, ‘Cerrah’ın farklı rejisi ve akıl oyunlarıyla seyircinin dikkatini oyun boyunca koruduğunu belirtti. Sahnede gerilimi yansıtmanın iyi oyunculuklarla mümkün olduğunu anlatan Turay, sade bir dekorla sahnelenen eserde oyuncuların üst düzey bir performans sergilediğini ifade etti.’

ALTERNATİF TİYATROLAR ÇOĞALIYOR

Alternatif tiyatroların Ankara’da sayısının giderek arttığını belirten Cantuğ Turay, “Ankara’da çok ciddi bir tiyatro izleyicisi olmasına rağmen, özel tiyatro eksikliği vardı. Tatbikat Sahnesi bu noktada çok iyi işler yapıyor. Bunun dışında yeni tiyatrolar kuruluyor. Ankara’da Devlet Tiyatroları geleneğinin büyük bir etkisi var ama artık izleyici alternatif işler de görmek istiyor. DT’de çizginin dışına çok çıkamazsınız ama özel tiyatroda daha özgürsünüz” diye konuştu.

DELİL BULMASI İÇİN AJAN SEÇİLİR

Oyunun konusu ise şöyle: “Uzun bir süredir yakalanamayan Cerrah kod adlı bir seri katil, tüm şehirde korku salmıştır. Polis teşkilatı tüm çabalarına rağmen katili yakalayacak somut bir delile ulaşamaz. Bunun üzerine farklı bir yöntem denemeye karar verir ve bu iş için küçük bir ekip kurar. Polislerin ihtiyacı olan delilleri toplaması için de dışarıdan bir ajan seçerler. Bu ekip en üst düzey gizlilikle Cerrah’ı yakalamak için çalışmalara başlar. Süre git gide kısalmaktadır ve Cerrah’ın yeni bir cinayet işlemesi an meselesidir.”

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.