Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

26877733Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV), Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’ni, 5-15 Aralık 2014 tarihleri arasında, “Dayanışma” temasıyla gerçekleştirecek. Bu yıl üçüncüsünü düzenlenecek olan İzmir Tiyatro Festivali ile İzmirliler tiyatroya doyacak.

10 gün sürecek olan festivalde 32 tiyatro grubunun 42 gösteriminin yanı sıra, sergi, atölye çalışması ve paneller yer alacak. “Dayanışma” temasına uygun oyunun oynanma sıklığı, teknik ya da sunum anlamında taşıdığı deneysellik, görsel sunum ve festival sahnelerine uygunluğu açılarından değerlendirilen oyunlar, İzmirli tiyatroseverler ile buluşacak.

200 başvuru arasından seçim yaptıklarını belirten İzmir Tiyatro Festivali Koordinatörü Yasemin Sase, “Festivalimizin bu yılki konuk ülkesi İsviçre oldu. Festival açılış oyunu İsviçre’den Theatre AD-HOC’un ‘Sürgünden Sürgüne’ oyunu olacak. Fransızca, Türkçe alt yazılı Müzikal oyun 7 Aralık gecesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi sahnesinde tekrarlanacak. Yurtdışından 2 konuk oyunumuz geliyor. İsviçre’nin yanı sıra Kıbrıs’ın en eski tiyatrolarından Baraka Tiyatro da festivalimizin konukları arasında.

2 çocuk oyunu, 5 üniversite topluluğu, 3 sokak oyunu, 1 mobil oyun festivalde yer alacak. İstanbul ve Mardin’den 2 Kürtçe oyunun oynanacağı festivalde Türkiye’de 3D Mapping teknolojisini ilk kez kullanan Yolcu Tiyatro da festival konukları arasında olacak. Türkiye’nin çeşitli illerinde gösterimi son anda iptal edilerek sansürlenen Samsun Sanat Tiyatrosu’nun ‘Diren’ adlı oyunu da festivalimizde ‘Dayanışma’ konuğu olarak yer alacak” dedi.

Sergiler ve Paneller Yer Alacak

Tiyatro oyunlarının yanı sıra festivali sergi ve panellerle zenginleştirdiklerini belirten Yasemin Sase, “İzmir Karikatürcüler Platformu (İZKAR) tarafından düzenlenen ‘Sanatta Dayanışma’ karikatürleri sergisi, Fransa’dan Festivalimize katılacak olan Tiyatro Yazarı-Yönetmen Sedef Ecer’in Okuma Tiyatrosu ile sonuçlanacak 4 günlük tiyatro atölyesi ve ‘Gezi’nin Sanata Etkisi’ konulu Barış Atay, Ragıp Yavuz, Sedef Ecer ve Serra Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan panel, festival etkinlikleri arasında yer alacak. Şehir tiyatrolarından üniversite topluluklarına, özel tiyatrolardan amatör topluluklara, çocuk tiyatrosundan deneysel arayışlara değin tiyatro yelpazesinin tüm renklerini buluşturacak bir zemin olmayı hedefleyen Festivalimizin sosyal sorumluluk projesi de ‘Tiyatro tozu yutmamış’ çocuk ve gençlerimizi ücretsiz olarak konuk etmek olacak. Belediyelerimizce belirlenmiş olan gün ve salonlarda yaklaşık 2 bin 500 kişiye ücretsiz oyun oynanacak” dedi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.