Batman Tiyatro Festivali Yapılan Yürüyüşle Start Aldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

batman-tiyatro-festivali-yapilan-yuruyusle-start-aldi25506783014387b9b1f5Batman Belediyesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ve 24 Mayıs’a kadar sürecek olan “6. Batman Tiyatro Günleri Festivali” sanatçılar, guruplar ve sanatseverlerin katıldığı bir yürüyüşle start aldı.

Batman Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl düzenlenecek olan “6. Batman Tiyatro Günleri Festivali” çok sayıda sanatçı ve tiyatro grupları ile sanatseverlerin katılımıyla Mizgin Kültür ve Sanat Merkezi önünden Yılmaz Güney Sineması’na kadar yapılan yürüyüşle start aldı. Atölye çalışmalarının ürünleri olan tahta bacaklar ve jonglörlerle adeta bir karnaval havasında başlayan yürüyüşe, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel ve belediye çalışanları da katıldı. Batmanlıların büyük ilgiyle izlediği ve “Hun bixêrhatın 6. minRojênŞanoyên Batman ê” pankartının açıldığı yürüyüş, Yılmaz Güney Sineması önünde sona erdi.

‘Sahnelerimiz Mücadele Alanlarımız’

Atatürk Parkı’nın girişinde festivalin açılış kurdelesini kesmeden önce kısa bir konuşma yapan Eşbaşkan Akel, festivalin kendilerini için önemli olduğunu vurgulayarak,” Kürt sanat ve kültürü üzerinde bugüne kadar ne yazık ki kıyım politikaları süregeldi. Bu kültür ve sanatımızı etkiledi. Kürt dili ve kültürü üzerindeki kıyım politikalarına karşı biz tiyatro festivalimizin de bir mücadele olduğunu söylüyoruz. Sahnelerimiz, alanlarımız, gösterimlerimizin hepsi mücadelemizin bir parçası. Bu mücadelede bize katkı sunan, destek veren herkese emeğinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Festival Kapsamında AzadiyaWelat Sergisi de Açıldı

Açılış konuşmasından sonra festivalin ilk gün etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı banklarının boyanması, mim-mask, tahta bacak, jonklör, sokak tiyatrosu, fiziksel aktivasyonlar atölyesinin gösterimleri yapıldı. Festival kapsamında AzadiyaWelat gazetesinin 1992 ve 2015 yılları arasında yayımladığı gazete manşetlerinden oluşan sergi ile Kobanê direnişini konu alan fotoğraflardan oluşan “DengbidinKobanê” fotoğraf sergisi de açıldı. Festival Hasankeyf Orkestrası’nın Atatürk Parkı’nda yaptığı enstrümantal müzik dinletisiyle devam etti. Festival akşam saatlerinde Fırat Kültür Sanat Merkezi Şanoya Ş. Yekta Hêvi gurubunun Batman Sanat Tiyatrosu sahnesinde Mars adlı oyunu ve Duhok Tiyatro gurubunun “Giyanekbêcih” adlı oyunu Yılmaz Güney Sineması’nda sahnelenmesiyle ilk gün etkinlikleri sona erecek.

Güneydoğu Ekspres

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.