‘Ferhangi Şeyler’ Dünya Tiyatro Rekorunu Kırıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ferhan şensoyUsta tiyatrocu Ferhan Şensoy, 7 Mart 1987’den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi ‘Ferhangi Şeyler’in 28’nci yılında 2000’nci kez sahneleyerek ‘en çok oynanan tiyatro oyunu’ rekorunu kırmaya hazırlanıyor.
2000’nci kez perde açmaya hazırlanan gösteride tiyatromuzun usta ismi Ferhan Şensoy; güncel, sıradan olaylara, mahalle ilişkilerine, yakın geçmişten günümüz politikacılarına, iktidara, din algısına ve THY personeline kadar ince eleştiriler yapıyor. Oyunun içinde yer yer ince sitemler ve sert eleştiriler getirirken seyirciyle de ara sıra diyalog kuruyor. Bugünün gazetelerini okuduğu gazete bölümünde güncel olayları değerlendirirken sazla çalıp söylediği şarkılarla ise Âşık Mahzuni’yi anıyor.
Gündelik olayların ‘Ferhanca’ bir mizah penceresinden değerlendirildiği ‘Ferhangi Şeyler’; görmesek de kendilerini hissettiren, hepimizin hayatının içinde olan, ev sahibi Orkinos Hanım, bakkalın çırağı, bakkalın aptal çırağı, bakkalın daha aptal çırağı, avukat aptal Tayfun, popüler kültür için müzik yapmaya çalışan müzisyen ve telefonda yanlış numara çevirip numarayı teyit edenler gibi sosyal çevremizden karakterlere de yer veriyor.
‘Ferhangi Şeyler’ 25 Aralık Cuma akşamı saat 20:30’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla