Vanessa Redgrave: Tiyatro Parasız Olmalı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

vanessa-redgrave-tiyatro-parasiz-olmali-7944466_x_oUluslararası Antalya Film Festivali’nin onur konuğu İngiliz aktrist Vanessa Redgrave, “Tiyatro parasız olmalı, çünkü hepimizin aynı olduğu tek yer” dedi.

52’nci Uluslararası Antalya Film Festivali’nin son gününde, festivalin onur konuğu, Oscar ödüllü İngiliz oyuncu Vanessa Redgrave eşi Franco Nero birlikte rol aldığı 1967 yapımı ‘Camelot’un gösteriminin ardından Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye katıldı.

Söyleşide İtalyan oyuncu Nero, 2006 yılında evlendiği Redgrave’la nasıl tanıştıklarını anlattı. Camelot’un çekimleri için Hollywood’da bulundukları sırada yönetmen Joshua Logan’a sürekli kiminle oynayacağını sorduğunu anlatan Nero, o anları şöyle anlattı:

“Logan, bana İngiliz aktris Vanessa Redgrave ile oynayacağımı söyledi. ‘Tanımıyorum’ dedim. Film, bütün her şey Warner Stüdyolarında çekiliyor. Bir gün Logan’la yürüyoruz, ‘İşte Vanessa’ dedi. Karşımda yırtık pırtık jeanli, çilleri olan bir kadın vardı. İtalyanım. Kadın denince aklıma iri göğüslü, esmer kadınlar geliyor. Hep birlikte yemeğe gittik soğuk davranıyordum. Odama döndüğümde mükemmel bir İtalyancayla yazılmış bir yemek daveti vardı. Vanessa’nın kendi villasında bir davet. Gittim. Kapıyı çok güzel bir kadın açtı. Yanlış yere geldiğimi düşündüm. ‘Vanessa Redgrave’in davetine gelmiştim’ dedim. ‘Benim’ dedi. İnanılmaz bir değişim geçirmişti. İşte böyle tanıştık.”

Redgrave, izleyicilerin sorusu üzerine tiyatronun herkesin eşit olduğu tek yer olduğunu belirterek, “Araya bir tek para girer. Tiyatroya gitmek için para ödersiniz. Ama Sao Paulo’da bir tiyatro gördüm, biletleri ücretsiz dağıtılıyordu ve gördüğüm en dolu salondu. Tiyatro parasız olmalı çünkü hepimizin aynı olduğu tek yer” diye konuştu.

haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.