Kadınlar Yaşamın Her Alanında Var’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uçaresized_4d01e-c971c3c5thumbs_b_c_614f3716e40f630ce60aedbbba49d3cdn Süpürge Yönetim Kurulu Eş Başkanı Doğan, “Kadınlar yaşamın her alanında var. İlhamını bazen edebiyattan bazen sanattan alıyor” dedi.

Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Eş Başkanı Selen Doğan, ”Günümüzde kadın filmleri dendiğinde akıllara sadece şiddet geliyor. Oysa kadınlar, komedi de savaş filmi de dram ve belgesel de çekiyorlar” dedi.Doğan, bugün başlayan 19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin 12 Mayıs’a kadar devam edeceğini hatırlattı.

Uçan Süpürge Uluslararası Film Festivali’nin kadın yönetmenlerin sinemadaki üretimlerini Ankara’ya taşıyan bir değer olduğuna işaret eden Doğan, festivalin seyircilerin desteği sayesinde 19 yılı geride bıraktığına vurgu yaptı. Doğan, şöyle devam etti:

”Bu filmleri izlemek daha çok bir araya gelebilmemiz için birer bahanedir. Birbirini hiç tanımadığı halde aynı sorunlardan muzdarip, belki aynı olanaklara sahip aynı mağduriyetleri yaşayan hepimiz için bir şekilde hikayeler üzerinden, yeni tanışıklıklar ve yeni dayanışmalar üretebilmemizdir. Seyircilerimizi her zaman sahip çıktıkları festivallerimize bekliyoruz. Bu, zor bir yolculuk ama bunu gerçekleştiren kadınların daha çok görünür olması lazım.”

“İlhamını bazen edebiyattan bazen sanattan alıyor”

Doğan, filmlerde sadece kadınlara ilişkin sorunlara yer verildiği algısının yanlış olduğunu savunarak şunları söyledi:

”Biz, gösterdiğimiz filmlerle Hindistan’da çok uluslu şirketlerle mücadele eden bir kadın mücadele öyküsünü de izliyoruz, bir yeraltı şarkıcısının söylediği protest şarkının mücadelesini de. Kadınların başarıları, aşkları, mutsuzlukları, aile yaşantıları ve iş dünyaları da var. Tabii ki yaşadığı problemleri de var bu filmler içerisinde ama maalesef şiddet tek gündemimiz haline getirildi çünkü tüm dünyada en çok şiddet yaşayan kesim hiç şüphesiz kadınlar ve çocuklar oluyor. Kadınlar yaşamın her alanında var. İlhamını bazen edebiyattan bazen sanattan alıyor. Her türlü mağduriyet olduğu gibi her türlü başarı da bu konulara dahil oluyor.”

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.