Diyarbakır’daki Açlık Grevinde Sanatçılar da Var

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aclik_grevindeki_sanatcilar_sanat_iradesiz_olmaz_h72318_6f7a1PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sağlanması ve durumu hakkında doğrudan bilgi almak için 50 gönüllünün başlattığı açlık grevi 4’üncü gününe girdi.

Diyarbakır’daki 50 kişinin başlattığı açlık grevine sanatçılar da katıldı.

Sanatçılar greve “sanat iradesiz olmaz” sloganıyla katıldı. Öcalan’ın kendileri için bir irade olduğunu savunan sanatçılar, “iradelerinin özgürlüğü” için bu eyleme katıldıklarını ve sonuç alıncaya kadar geri adım atmayacaklarını söyledi.

YÖNETMEN ZEYNEL DOĞAN

DİHA’ya konuşan Kürt sinemasının önemli sinemacılarından Altın Koza ödüllü yönetmen Zeynel Doğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sayın Öcalan’la görüşülmesi gerekiyor çünkü siyaset mekanizması iflas etmiş durumda. Savaş, çatışma ve bir mücadele var. Böyle bir noktada Öcalan’ın söyleyeceği bir iki cümlenin önemli olduğunu düşünüyorum.

“Bizim tıkandığımız noktalarda Öcalan’ın iki cümlesine ihtiyacımız var. Öcalan’ın anlattığı durumları şuan bire bir yaşıyoruz. Kendisinin öngörüleriyle bir çıkış noktası bulacağımızı düşünüyorum.”

TİYATRO OYUNCUSU BERFİN EMEKTAR

JINHA’ya konuşan Tiyatro oyuncusu Berfin Emektar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bizler onun özgürlüğünü esas alarak çalışmalarımızı yaptık ve bugün de bunu esas alarak bu eyleme başladık.

“Bu talep doğrultusunda asla geri adım atmayacağız ve Önderlikten haber alıncaya kadar bu eylemimiz devam edecektir.

“Biz büyük bir inanç ve gönüllülükle başladık bu greve. Sanat alanından 6 arkadaş buradayız ve hepimiz de sanatın iradesiz olamayacağını savunuyoruz. İrademiz özgür kalıncaya kadar biz de burada olacağız.”

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

Demokrat Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.