GSÜ Şebnem K. Fincancı’nın Derslerine Son Verdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

SEBNEM KORURBarış bildirisine imza atan akademisyenlerden biri olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın Galatasaray Üniversitesi’nde verdiği dersler iptal edildi.

Barış bildirisi imzacısı olan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın Galatasaray Üniversitesi’nde verdiği dersler iptal edildi.

Bugün Hukuk Fakültesi Dekanı ile görüşen Fincancı, Evrensel’e yaptığı açıklamada, barış bildirisine imza attığı için, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2006 yılından bu yana girdiği Adli Tıp derslerinin iptal edildiğini söyledi. Galatasaray Üniversitesi’nin barış bildirisi imzacılarına soruşturma açmayan bir üniversite olduğunu hatırlatan Fincancı, YÖK’ün baskısı sonucu dekanın mahcup bir ifadeyle ek derslerin iptal edildiğini söylediğini aktardı.

“Bu insanları da bastırmaya çalışıyorlar. Bizlerin üzerinden böyle bir baskıya maruz kaldıkları için yönünü şaşırabilir öfke. İlişkileri erozyona uğratan bir süreç” diyen Fincancı, iktidarın baskılarına karşı ortak mücadeleden başka çare olmadığını vurgulayarak, “Yani bu baskılar elbet sona erecek; birlikte hareket edersek. Yan yana durma becerisini geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla