21. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

6515921. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 18-28 Kasım tarihleri arasında seyirciyle buluşacak. 18 Kasım Cuma günü açılışı yapılacak festivalde 33 salon oyunu, 4 atölye çalışması ve 1 konferans olmak üzere toplam 38 etkinlik yer alacak.

Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenleniyor. Cuma akşamı Büyük Tiyatro’da gerçekleşecek açılış töreniyle bir kez daha Ankaralı tiyatro seyircisiyle buluşacak olan festivalde salon oyunlarının yanı sıra atölye çalışmaları ve konferans etkinlikleri de yer alacak. Açılış gecesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Topluluğu, “Broadway Şarkıları” konseriyle yer alacak. Festivalin önceki yıllarında Genco Erkal, Kerim Avşar, Yıldız Kenter, Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Haluk Bilginer gibi 20 tiyatro sanatçısına verilen Festival Onur Ödülü bu yıl Tamer Levent’e verilecek. Festival Emek Ödülüne ise 17 yıldır tiyatroya başka bir pencereden destek veren Direkler Arası Seyirci Ödüllerini Türkiye’nin dört bir yanında oynanan tiyatro oyunları arasından ödüllendirerek tiyatro sanatını teşvik eden Ömer Şahinbaş layık görüldü. Ödüller açılış gecesinde sahiplerine takdim edilecek.

‘33 SALON OYUNU 1 KONFERANS’

Bu yıl festivalde 33 salon oyununun yanı sıra 4 atölye çalışması ve 1 konferans etkinliği gerçekleşecek. Dostlar Tiyatrosu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri”, İstanbul Kumpanyası’nın “Kapı Çarptı”, Tiyatro Kedi’nin “Ölü Ozanlar Derneği” festival kapsamında seyirciyle buluşacak oyunlar arasında. Festivalde, Kımız Bozkır’ın atölye yürütücülüğünü yapacağı “Epik Tiyatro’ Brecht Tiyatrosu, Eylemden Sahneye Bir Tiyatro Metni Oluşturma Çalışması, Bossu ve Chalaguire Metoduyla Oyuculuk ve Ritm Atölyesi atölye çalışmaları da yapılacak. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı işbirliği ile “Sanatta Kadın İmgesi” konulu bir konferans da festival kapsamında gerçekleşecek. Festival biletleri www.biletiva.com internet adresi ile TAKSAV, Şinasi Sahnesi ve Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi gişelerinden temin edilebilecek.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.