Sahne Tozu Tiyatrosu Usta İsimleri Bir Araya Getirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sahne-tozu-tiyatrosu-usta-isimleri-bir-araya-getirdi-80539342005 yılında Çağlar İşgören tarafından İzmir’de kurulan sanat danışmanlığını Haldun Dormen’in yaptığı Sahne Tozu Tiyatrosu, 2015 Aralık’ta eğitime başladığı Nişantaşı Şubesi’nde 2016-2017 eğitim sezonunda usta isimlerle eğitim vermeye devam ediyor…

Sahne Tozu Tiyatrosu Tiyatro Akademisi Nişantaşı Şubesi, 2016-2017 sezonunda ise yine usta isimlerden oluşan dev eğitmen kadrosuyla derslere başladı. Bu yıl “Master Class” eğitimleri verecek olan akademinin kadrosuna yeni sezonda; Haldun Dormen ve Göksel Kortay’ın yanı sıra Zerrin Tekindor, Zafer Ergin, Selçuk Yöntem, Kandemir Konduk ve Selçuk Borak katıldı. Serpil Günseli ise Haldun Dormen’in müzikal sınıfında müzik direktörlüğü yapıyor.

Tanışma toplantısı
Sahne Tozu Tiyatrosu Tiyatro Akademisi Nişantaşı şubesinde Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören’in, eğitmen kadrosunun, ana kadrosunun ve öğrencilerin katıldığı tanışma toplantısı yapıldı.

Çağlar İşgören tanışma toplantısının konuşmasını başlatırken Sahne Tozu Tiyatrosu’nun kuruluşundan bu yana desteğini esirgemeyen Haldun Dormen’e teşekkürlerini sundu. Çağlar İşgören Sahne Tozu Tiyatrosu’nun kuruluşundan bu yana yaptıkları çalışmaları öğrenciler ile paylaştı.

Tiyatro eğitimlerini usta çırak boyutunda ilerletmek istediklerini belirten İşgören:

“Geçen yıl Nişantaşı’nda şubemizi açtık. Haldun Dormen ve Göksel Kortay Tiyatro Akademi’mizde ders vermeye başladılar. Çok güzel geri dönüşler aldık. Daha sonra, Zafer Ergin, Selçuk Yöntem, Zerrin Tekindor, Kandemir Konduk, Selçuk Borak, Serpil Günseli, Göksel Kortay ve yine Haldun Dormen’le bir kadro oluşturduk. Buna “Master Class” eğitimi de denilebilir. Bu eğitimler 8 ay sürecek.”

Sahne tozu tiyatrosu ile büyük işler yapıyoruz

Haldun Dormen Sahne Tozu Tiyatrosu’ndaki sanat danışmanlığı sürecini anlatarak, ” Sahne Tozu Tiyatrosu ile büyük işler yapıyoruz. İzmir’den sonra İstanbul’da da öğrenci yetiştirmeleri çok güzel. Geçen yıl yaptığımız gibi bu yıl da müzikal sınıfımızda Serpil Günseli ile öğrencilerimizin yer alacağı bir gösteri hazırlayacağız. “

Bu iş aşk ve sevda ile olur

Bölüm Başkanı Göksel Kortay: ” Çağlar İşgören ve Ana Kadro fevkalade bir disiplin ile çalışıyorlar. Çok başarılı bir kadro. İzmir’de öğrenci yetiştirme sistemleri çok iyi. Burada bu güzel eğitmen kadrosu olarak biz sizlere anahtarlarınızı vereceğiz. Sizlere anlatacağız. Eğer siz gerçekten istiyorsanız oyuncu olabilirsiniz. Bu iş aşk ve sevda ile olur”

Toplantıya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Merih Tangün’de katıldı.

Zerrin Tekindor, Zafer Ergin, Selçuk Yöntem ve Göksel Kortay’ın oyunculuk, diksiyon ve sahne uygulamaları, Haldun Dormen’in ise oyunculuk, genel kültür ve müzikal dersleri vereceği merkezde, Kandemir Konduk dramatik metin yazarlığı ile senaryo yazarlığı, Selçuk Borak ise dans dersleri verecek. Eğitime 18 yaş üzeri kişiler katılabilecek.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.