Yolcu Tiyatro’dan Joko’nun Doğum Günü Sahne Pulcherie’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +
‘Karanlığın Ötesinden yolcu-tiyatro-dan-joko-nun-dogum-gunu-sahne-pulcherie-de-204584-5Gelen Sesler’ ve ‘Kapıların Dışında’ oyunlarının yönetmeni Ersin Umut Güler’in yönetmenliğinde, Yolcu Tiyatro’nun yeni oyunu ‘Joko’nun Doğum Günü’ 12 Kasım Cumartesi 20.30’da Sahne Pulcherie’de tekrar izleyicisi ile buluşuyor.
Yolcu Tiyatro çağdaş sanat hayatının önde gelen isimlerinden Fransız yazar Roland Topor’un ‘Joko’nun Doğum Günü’ adlı eserini sahneye koyuyor. 12 Kasım Cumartesi 20:30’da Sahne Pulcherie’de tekrar izleyicisiyle buluşacak olan oyun, gerçek üstü bir kara mizahı projection mapping teknolojisini kullanarak sahneliyor.

Oyunun yönetmenliğini ‘Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler’ ve ‘Kapıların Dışında’ oyunlarının yönetmeni Ersin Umut Güler yapıyor.

Yüksek performans gerektiren, hareket tasarımı ile projection Mapping teknolojisini birleştirerek sunan oyunun oyuncu kadrosunda Tolga İskit, Ayşe Tunaboylu, Cenk Dost Verdi, Efe Ünal, Merve Dağlı, Yasemin Ertorun, Burak Üzen ve Sercan Dede yer alıyor.

Sistemin, insan bedenini ve aklını kontrol altına alma hırsını, ezen ezilen ilişkisi üzerinden absürd bir anlatım biçimi ile anlatan oyun; su deposunda işçi olarak çalışan Joko’nun başından geçenleri anlatıyor.

Joko “Bir de sizleri taşımaya başladığımdan beri yere bakıyorum hep, daha önce göğe bakardım.” cümlesiyle de başkalarının sırtına binip keyfini sürenlerle bu duruma ses çıkarmayan insanların durumunu sahneye taşıyor.

12 Kasım Cumartesi saat 20:30’da Sahne Pulcherie’de olacak olan oyun, insanın başkalarını sırtında taşımayı kabul etmesiyle, benliğini kaybetme hikayesini acı çekme ve çektirme ekseninde ortaya koyuyor.

Tarih: 12 Kasım Cumartesi

Yer: Sahne Pulcherie

Saat: 20:30

Biletler: Biletix’te ve oyun günü Gişe’de

Rezervasyon: 0507 706 81 21

Kasım Ayı Programı

12 Kasım Cumartesi 20:30 Sahne Pulcherie

20 Kasım Pazar 18:30 Ortaköy Afife Jale Sahnesi

29 Kasım Salı 20:30 Ortaköy Afife Jale Sahnesi

Birgün

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.