Ödül Kazanan Tiyatro Eserleri Kitaplaştırıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları’nın “Kadıköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarışması – 2017” kitabı raflarda yerini aldı

Kadıköy Belediyesi’nin, sanatçı ve edebiyatçıları yeni eserler yaratmaya özendirmek amacıyla düzenlediği; seçici kurulunda tiyatromuzun önde gelen isimlerinden Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Yücel Erten, Dikmen Gürün ve Nesrin Kazankaya’nın bulunduğu“Kadıköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri(Oyun) Yarışması 2017”de Yarışma Seçici Kurulu’nun seçtiği oyunlar kitap halinde yayımlandı.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan yarışmada, 1967 doğumlu Meltem Uzunkaya “Olağandışı Günler” adlı oyunuyla birincilik ödülüne layık görülürken, 1947 doğumlu Tekin Özertem “Gecenin Ötesinde” ve 1987 doğumlu Cihan Çakan “Arka Bahçe” adlı oyunlarıyla ikincilik ödüllerini kazanmıştı. Ayrıca 1993 doğumlu Gafur Rakıcı’nın “Penelope’nin Örgüsü ya da Arabesk Sisifos”, 1954 doğumlu Sedat Nuri Kayış‘ın “Sakin Ol Celladım” ve 1985 doğumlu Burak Çapan’ın “Pembe Oda” adlı oyunları mansiyon ödüllerine uygun görülmüştü.

Kitabın arka kapağında duayen tiyatro insanı Yücel Erten’in şu ifadeleri yer alıyor:

“Sanat üretmek, bir anlamda insanı, toplumu ve dünyayı yeniden yaratma, yeniden biçimleme çabası değilse nedir? Sanat üreterek insanların beyninde, zihninde, yüreğinde; bir iz, bir kıymık, bir damla, bir ışık ya da bir gölge bırakmayı amaçlamıyor muyuz? İnsanımızın kendisiyle, zaaflarıyla, erdemleriyle, geçmişiyle, günüyle, geleceğiyle, tarihiyle, toplumuyla, siyasetiyle, değerleriyle, beğenileriyle, saplantılarıyla, kültürüyle, inancıyla yüzleşmesini nişanlamıyor muyuz?”

Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayınlanan kitabın dağıtımı Emek Kitap aracılığıyla yapılıyor. Kitaba ulaşmak için internet kitap satış sitelerini kullanabilir ya da kitapçınızdan isteyebilirsiniz.

Sözcü

Paylaş.

Yanıtla