Kurt ve Karahan Asaleten Atandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamenter sistemin son Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un göreve gelir gelmez ilk icraatı, Ömer Çelik’in bakanlığı döneminde ‘vekaleten’ DOB Genel Müdürlüğü’ne getirilen Selman Ada ile “ilk kez dışarıdan kuruma ‘vekaleten’ genel müdür olarak atanan, bu nedenle sanat camiasının tepkisini çeken Necat Birecik’i görevden almak olmuştu. Kurtulmuş, DOB’un başına dünyaca ünlü tenor Murat Karahan’ı, DT’nin başına da Mustafa Kurt’u ‘vekaleten’ atamıştı. Resmi Gazete’de önceki gün gece yayımlanan son Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle de her iki genel müdürün kurumlara ‘asaleten’ atamaları yapıldı.

24 Haziran seçimlerinden sonra yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle DOB ve DT’nin kuruluş yasaları lağv edilmişti. Her iki kurum o dönem Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da teşkilat şemasında yer almamıştı. Ancak Cumhurbaşkanlığı’nca yayımlanan başka bir kararnameyle, her iki kurumun yapısı da yeniden belirlenmiş ve yeniden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanmışlardı. Bakanlığa da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından dışarıdan turizmci Mehmet Nuri Ersoy atanmıştı. Ersoy da Kurtulmuş döneminde ‘vekaleten’ atanan her iki kurumun genel müdürlüğünün de “asaleten devamı” yönünde karar aldı.

O Başkan da gitti

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede en dikkat çeken kararlardan bir tanesi de Ertuğrul Günay’ın bakanlığının son döneminden bu yana Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı olan Asım Keser’in görevden alınması oldu. Keser, en son, “kurumu zarara uğrattığı” gerekçesiyle eski DOB Genel Müdürü Selman Ada hakkındaki soruşturmayı yürütmüştü. Soruşturma sonrasında Ada, “meslekten ve memuriyetten men edilmişti.” Keser’in yerine Teftiş Kurulu Başkanı olarak Ekrem Diler atandı.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.