‘Önce iyi insan, sonra iyi oyuncu olma çabasındayım’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konuşkan, güler yüzlü, neşeli, sıcak ve samimi tavırlarıyla tanıdığımız başarılı oyuncu Alican Yücesoy son zamanlarda ödülden ödüle koşuyor. Mavi gözleri ve oyunculuk tarzıyla hocası usta oyuncu Müşfik Kenter’e benzetilen Yücesoy, son filmi “Küçük Şeyler”de canlandırdığı Onur karakteriyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En Iyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü.

Alican Ulusoy’u, çok sevdiği ilk işi Bakırköy Belediye Tiyatroları’ndaki yıllarından tanırım. O gün nasıl yere sağlam basıyorsa bugün de aynı dik duruşuyla karşımızda. Altın Portakal’daki ödülünden sonra film de vizyona girerken buluşup sohbet ettik. Aslında bu aralar festivalden festivale koşturduğu için bulması da kolay olmadı, hatta kendisi de “Biraz gezen tavuk gibi oldum bu aralar” diyor ve ekliyor: “Gördüğün gibi otellerde konaklayıp festival geziyorum, keyifli ve seyirciyle buluşma fırsatı yakaladığımız bir süreç yaşıyorum.”

Altın Portakal’ın çok köklü bir festival olduğu için önemsediğini söyleyen Yücesoy, “Antalya’nın 56. yılı. Orada ödül almak elbette çok değerli. Sanıyorum Türkiye’de benim mesleğimi yapan herkesin almaktan mutluluk duyacağı bir ödüldür. Çok mutluyum elbette!” diyor gülümseyerek. Büyük usta Müşfik Kenter’i sanırım en iyi öğrencileri bilir. Ben ustayı yakından tanıma şansına erişmiş biri olarak ilk dersini yani Alican’in deyimiyle ilk öğüdünü çok iyi bilirim.

Yücesoy, “Hocanın sanıyorum bütün öğrencilerine, ki o meslektaşları olarak görürdü bizi, ilk öğüdü tabii ki iyi insan olmamız… ‘İyi insan olursanız, iyi oyuncu olursunuz’ hatta ‘İyi insan olmazsanız, hiçbir şey olamazsınız’ derdi. İyi insan olmak ve birbirimizi sevmek… En büyük öğüdü budur. Sanıyorum bütün öğrencilerine de en büyük öğüdü, gerçekten bu işin de olmazsa olmaz öğüdü budur” diyor.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla