Kampanya: ‘Dümbüllü’nün Kavuğu Artık Bir Kadın Oyuncuya Verilsin’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye tiyatrosunun güldürü geleneğinin nişanesi sayılan ‘Dümbüllü’nün kavuğu’nun bu yıl bir kadın sanatçıya verilmesi istemiyle “Dümbüllü’nün kavuğu artık bir kadın oyuncuya verilsin” kampanyası başlatıldı.

Geleneksel Türkiye tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü’nün kavuğunu 2016 yılında Ferhan Şensoy’da teslim alan Rasim Öztekin, bu geleneği sürdürerek kavuğu salgın sonrası yeni sahibine devredeceğini duyurmuştu. Öztekin’in kavuğu kime devredeceği henüz belirsizliğini korurken, kavuğun bir kadın sanatçıya verilmesi istemiyle Change.org üzerinden kampanya başlatıldı.

“Toplumun aynası olan oyuncuların kadın-erkek eşitliğini desteklediğini göstermesi, toplumun da eşitlik konusunda gelişmesine ışık tutar” denilen kampanyaya Ezel Akay da imza verdi.

“Dümbüllü’nün kavuğu artık bir kadın oyuncuya verilsin” kampanyasının açıklama metni şöyle:

“Dümbüllü kavuğu hep erkek oyuncular arasında elden ele geziyor. Ama bunu hak eden birçok kadın oyuncumuz var. Bir sonraki kavuğun bir kadın oyuncuya devredilmesi en azından oyuncular arasında kadın-erkek eşitliğinin olduğunu gösterir.

“Türk tiyatrosunun güldürü geleneğinin nişanesi sayılan Dümbüllü kavuğu şu an Rasim Öztekin’de. Rasim Öztekin, yaptığı açıklamada çok yakında kavuğu genç bir sanatçıya devredeceğini açıkladı. Kendisinden, kavuğu bir kadın oyuncuya devretmesini rica ediyoruz.

“Toplumun aynası olan oyuncuların kadın-erkek eşitliğini desteklediğini göstermesi, toplumun da eşitlik konusunda gelişmesine ışık tutar.”

kulturservisi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.