Oyuncular: Tiyatro Yasası Çıkarılsın

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Serpil Kutay’ın Gazete Duvar’da yayınlanan yazısının bir kısmını paylaşıyoruz.] Sorunlarının çözülmesi için 16 gündür susma eylemi yapan özel tiyatro emekçileri, bugün yaptıkları kitlesel basın açıklamasıyla eylemlerini sonlandırdı. Bir an önce tiyatro yasasının çıkarılmışını isteyen oyuncular, özel tiyatrolara devlet desteği olarak tanımlanan yönetmeliğin yeniden düzenlenmesini talep ettiler.

Tiyatro sanatçılarının özellikle korona salgını ile birlikte artan sorunlarına dikkat çekmek isteyen Cenk Dost Verdi, Deniz Elmas ve Ulaş Kaya, 16 gün önce Kadıköy’deki Moda Sahnesi’nin önünde susma eylemi başlatmıştı.

Kısa bir süre önce eylemlerini farklı tiyatro sahnelerinin önüne taşıyan ve sayıları her geçen gün artan tiyatrocular, sessizliklerini bugünkü basın açıklamasıyla bozdular. Bugün Kadıköy Boa Sahne’sinin önündeki bir saatlik sessizliğin ardından özel tiyatro emekçileri, düşüncelerini ve taleplerini bir kez daha dile getirdiler.

yuncular Sendikası’ndan bir temsilcinin de konuşma yaptığı eylemde tiyatrocular, pandemi sürecinde işlerinden olduklarını ve herhangi bir ödenek alamadıklarını söyleyerek, geçici ve temelsiz birkaç hamle yapan Kültür Bakanlığı’nı eleştirdiler. Kültür Bakanlığı’nı, meslek örgütleri ve toplulukları ile tekrar, ciddiyetle ve bir an evvel masaya oturmaya çağıran tiyatro emekçileri, ortaklaşmış taleplerini şöyle sıraladı:

Devamı için tıklayınız

Gazete Duvar

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.