İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi’nden Kentin Tiyatrolarına Çağrı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi (İzmir BTİ), Haziran ayı içinde, yerelde faaliyet gösteren 16 tiyatronun bir araya gelmesiyle oluştu. İnisiyatif amacını birlikte örgütlenmek ve sorunlarına kalıcı çözümler bulmak için bir araya gelmek,olarak ortaya koydu. Kurucu üyeleri oluşturan tiyatrolar: Bir varmış Bir yokmuş Tiyatrosu, Günce Sanat Tiyatrosu, Han Tiyatrosu, İzmir Halk Tiyatrosu, New York Sanat Akademisi, Oyun Hamuru Tiyatrosu, Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu, Roket Yapım, Tiyatro Kalemi, Tiyatro Nienor, Tiyatro Pınarı, Tiyatro Punta, Tiyatro Salt, Tiyatrohane, Tiyatrolog, Toprak Sahne Tiyatrosu.

İzmir BTİ, 31 Ağustos’ta yayınladığı bir çağrı ile henüz inisiyatifte yer almamış olan kentin diğer bağımsız tiyatrolarını da oluşuma katılmaya davet etti. 16 kurucu üye tiyatronun yayınladığı bildiri şöyle:

 

Her tiyatronun kendi bağımsızlığını gözeterek kentin üreten bağımsız tiyatrolarını bir araya getirmek ve dayanışma sağlayarak kentin tiyatro sanatına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi (İzmir BTİ) olarak 16 kurucu üye tiyatro ile başladığımız yolculuğumuza; kentimizin bağımsız tiyatroları ile çoğalarak devam etmek istiyoruz.

Oy birliği ile hazırladığımız tüzüğümüz ve başvuru formumuzda yer alan bilgilendirmeler ile kentimizin tiyatrolarının aramızda yer almasını bekliyoruz.

İnisiyatifimize katılmak istediğini bizlerle paylaşan tiyatrolara; “tüzüğümüz” ve “başvuru bilgilendirme formumuz” mail yoluyla iletilecektir. Tüzüğümüzde yer alan yönergelerin kabulü, formumuzda yer alan kısımların eksiksiz doldurulması ve belirlenen katılım kriterleriyle örtüşmeleri sonucu; tiyatroların inisiyatifimize katılımı kurucu üyelerin oy birliğine sunulacaktır.

Sitemizden, sosyal medya ağlarımızdan ve izmirbti@gmail.com adresine mail göndererek “Başvuru Bilgilendirme Formumuza” ve beraberinde gönderilecek “Tüzüğümüze” ulaşabilirsiniz. Başvurulara 15 gün içinde mail yoluyla cevap verilecektir.

“Bizler, bağımsız tiyatrolarız…

Bizler, İzmir’de tiyatro edimiyle varlığını sürdüren, üreten tiyatrolarız.

Yaşadığımız kentin eşitlik, evrensellik esasıyla perdelerini açan sanat üreticileriyiz.

“Buradaydık! Sahnedeydik!” diyebilmek, daha da yazmak, oynamak, tasarlamak için; yüzyıllardır söylenmiş, yazılmış, çizilmiş sanatın içinde:

“Tiyatro sahnesini seçmişleriz.”

Kentimizin tiyatro belleğinin seyrinde görünebilir olmak, üretmişler olabilmek için, bağımsızlaşanlarız sahnelerimizde…

Öyleyse, insanın tasasına, hüznüne, kahkahasına, hikâyesine ortak bizler, şimdi birbirimizin tiyatrolarının ortaklaşan dertleriyle dayanışmak için yola çıkıyoruz.

“İzmir’de Bağımsız Tiyatrolar Var!” diyoruz.

Her daim dayanışmayla…”

İzmir BTİ

Paylaş.

Yanıtla