Alt Sahne’den Yeni Oyun: Yollu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ali Ömür Ulusoy’un yazdığı, Tuğçe Çakır’ın yönettiği ve Alt Sahne’nin 4. Prodüksiyonu olan “Yollu”, 8 Kasım Pazar saat 19:00’da “Hayatta Kalmak” sloganıyla perdelerini açan Kadıköy Boa Sahne’de prömiyer yapıyor.

OYUN HAKKINDA

Oyun Hakkında: 2008 yılında, “Barış Gelini” adıyla, dünya barışı için İtalya’dan yola çıkan Pippa Bacca, Gebze ilçesinde bir kamyoncu tarafından tecavüz edilip vahşice öldürüldü. Yollu, bu olay için yazılmış bir oyun. Absürt ve fantastik bir kurguyla tecavüzü, mağdurun gözünden değil, doğrudan tecavüzcünün gözünden işleyerek, bir dönüşüm hikâyesi anlatıyor ve “tecavüz” kavramını tartışmaya açıyor.

Tecavüzün sadece bir cinsin diğer cinse değil, toprağa, bedene, düşünceye kadar hayatın her noktasında olabileceğine dair bir oyun “YOLLU”. Ve tecavüzden de öte bunu yaratan koşulları, zihniyeti toplumu; kadını ve erkeği yaratan toplumsal bilinci; bu duruma bakışımızı, kayıtsızlığımızı, ikiyüzlülüğümüzü “Barış Gelini”ne tecavüz eden “Kamyoncu” üzerinden görünür kılmaya çalışıyor. Kimseyi kayırmadan el birliğiyle toplumsal cinsiyeti nasıl yarattığımızı gösteriyor. Üstelik tecavüzü, mağdurun gözünden değil, doğrudan tecavüzcünün gözünden işliyor.

Yazan: Ali Ömür ULUSOY

Yöneten: Tuğçe ÇAKIR

Oyuncular: Kerim URUN, Sabahattin Ozan ASLAN, Asena YILDIRIM, İsmail Nadir BİLGİLİ, Tuğçe ÇAKIR, Zeynep AYTEKİN

Oyun Asistanları: Emine BACAKSIZ, Kadir Tolga HATİPOĞLU

Afiş Tasarım: Cansu AKIN

Oyun Fotoğrafları: Ömer CİMİNLİ

Animasyon: Paw Station

Süre: 2 Perde (90 dk.)

Yaş Sınırı: +18

Prodüksiyon: Alt Sahne

Özel Teşekkür: Ali ÇAKIR, Uluç ESEN

Oyun Tarihleri:

  • 8 Kasım Pazar 19:00 Kadıköy Boa Sahne
  • 25 Kasım Çarşamba 20:00 Kozyatağı Kültür Merkezi (KOZZY)
  • 16 Aralık Çarşamba, 17 Aralık Perşembe 20:00 Kadıköy Boa Sahne

Alt Sahne

Paylaş.

Yanıtla