Genco Erkal’dan Erdoğan’a Tepki: “Sanatçı Değil, Şakşakçı İstiyor”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sanatçı Genco Erkal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni”ndeki konuşmasındaki sanatçı tarifine “Sanatçı değil, şakşakçı istiyor” diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan dün gerçekleşen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, beklediği sanatçı tipini sıralarken slogan, siyasi polemik ve şikayet istemediğini söylemişti. Erdoğan “Beklediğimiz o sanatçı slogan atarak kendini göstermeye çalışmayacak, başarılarıyla dünyanın en muhteşem salonlarında ayakta alkışlanacaktır. Beklediğimiz o sanatçı ait olduğu milleti hor görüp şikâyet etmek yerine kendi sanatını sürdürecektir. Beklediğimiz o sanatçı muhalefetini sosyal medya hesabından savurduğu siyasi polemiklerle değil kanatlanıp uçurduğu sanatıyla gösterecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Usta sanatçı Genco Erkal, sosyal medya hesabından Erdoğan’ın açıklamasına “Sanatçı değil, şakşakçı istiyor” diyerek tepki gösterdi. Erdoğan’ın açıklamalarına sosyal medyadan pek çok tepki geldi:

Halk müziği sanatçısı Erdal Güney: Çöken sanat teorisi nedir, kim yazıyo metni acaba.

Oyuncu Deniz Atam: Aradığınız sanatçıya şu an ulaşılamıyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz..

Oyuncu Seyhan Arman: Tam benlik iş, sigortası var mı?

Müzisyen Mahmut Çınar: Da Vinci’den Charlie Chaplin’e, Picasso’dan Édith Piaf’a, Van Gogh’tan Louise Bourgeois’ya, Brecht’ten Shakespeare’e liste uzar. İnsanlık tarihinin en önemli sanatçılarının neredeyse hiçbirinin sanatçı olmadığını da öğrenmiş olduk. Oysa biz, sanat “şikayet”ten doğar sanıyorduk.

Radyo programcısı ve stand-up sanatçısı Mesut Süre: Boston Dynamics göreve, hadi aslanlar 🙂

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni: Padişahım çok yaşa diyecek ve de hep diyecek!

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgül: (Bkz. oksimoron nedir)

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla