Türkiye Tiyatro Vakfı’ndan Çevrimiçi Etkinlikler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları”, “Tiyatromuzda Toplumsal Cinsiyet Konuşmaları”, “Tiyatro Atölyesi” ve “Çocuk Atölyeleri” ana başlıklarında toplanan etkinlikler Mart-Nisan aylarını kapsıyor.

Türkiye Tiyatro Vakfı (TTV), Hrant Dink Vakfı ve Yapı Kredi Kültür Sanat’la birlikte düzenlediği “Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz” sergisinden sonra çalışmalarını online etkinliklerle sürdürüyor.

“Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları”, “Tiyatromuzda Toplumsal Cinsiyet Konuşmaları”, “Tiyatro Atölyesi” ve “Çocuk Atölyeleri” ana başlıklarında toplanan ve Mart-Nisan ayını kapsayan etkinlik programı şöyle:

TİYATROMUZDA TARİH KONUŞMALARI

Konuşmacı: Cemal Ünlü
Başlık: Leblebici Horhor’dan Luküs Hayat’a Türk Opereti (Dikran Çuhacıyan, Istanbul Operet Heyeti, Süreyya Operet’i, Şehir Tiyatrosu Operetleri)
Tarih: 12.03.2021 Cuma 18:30

Konuşmacı: Dilek Özhan Koçak
Başlık: 19.yüzyıl İstanbul’unda kültürel dönüşüm ve Osmanlı Tiyatrosu’nun doğuşu
Tarih: 26.03.2021 Cuma 18:30

Konuşmacı: Cemal Ünlü
Başlık: Kantolar, kantocular
Tarih: 16.04.2021 Cuma 18:30

ÇOCUK ATÖLYELERİ

6 HAFTADA DÜNYA TURU: Masal Bilim Oyun Yolculuğu
Kapalılık günlerinde çocuklara yeni yerler görme, yeni kültürlerle, uygarlıklarla tanışma keyfini yaşatacak atöllye, çevrimiçi yapılacak. Çocuklar her hafta yeni bir ülkeyi ziyaret edip, yeni bir kültürü tanıyacaklar.
Eğitmen: Senem Donatan Mohan
Tarihler: 6 – 13 – 20 – 27 Mart, 3 – 10 Nisan, Toplam 6 Hafta.

MASALLARIN DÜNYASINDA: Kendi Masalımı Yazıyorum
Masalların çocuklara “hikâye anlatıcılığı” (storytelling) yöntemiyle aktarılacağı çevrimiçi bir atölye. Altı hafta sürecek bu atölye çalışmasıyla çocuklar bir yandan bol bol masal dinleyip oyunlarla eğlenirken, bir yandan da masalların yapısını öğrenerek kendi masallarını yazacaklar.
Eğitmen: Roza Erdem
Tarihler: 7-24 Nisan ve 1-15-22-29 Mayıs. Toplam 6 Hafta.

SEMİNER DİZİSİ

VÜCUDa Gelmek – Türkiye’de Beden Hafızası ve Çağdaş Sahne
Üç oturumdan oluşan seminerde Türkiye’nin Cumhuriyet ile birlikte ivme kazanan modernleşme serüveni dans eden bedenler üzerinden okumaya çalışılacak. Türkiye’de 1930’lardan itibaren daha görünür şekilde yaşam bulan Batılı klasik dans geleneğinin, ulus yapılanması, yerellik/özgünlük tartışmaları, modernleşme ve batılılaşma pratikleri bağlamında günümüze dek geçtiği yollara bakarak bugün çağdaş dans sahnesinde üretilen sanatsal işleri yorumlanacak.
Eğitmen: Zeynep Günsür
Tarihler: 4 – 11 – 18 Mart. Toplam 3 Hafta

TOPLUMSAL CİNSİYET KONUŞMALARI

Dünden bugüne tiyatro metinleri ve/veya gösterileri üzerinden toplumsal cinsiyet okumalarının yapılacağı konuşmalar Ebru Nihan Celkan ile başladı, Hülya Adak ile sürecek.

Etkinliklerle ilgili detaylı bilgi için burayı tıklayın.

bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.