Sanatçılar Girişimi’nden 28 Mayıs Çağrısı: ‘Aydınlık Yarınlar İçin, Haydi Sandığa!’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Öznur Uğraş Çolak’ın Cumhuriyet Gazetesi‘nde yayımlanan yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

Sanatçılar Girişimi, yaptığı açıklamada: “İnan senin oyun her şeyi değiştirebilir” diyor ve herkesi sandığa davet ediyor.

2012 yılında kurulan Sanatçılar Girişimi bir bildiri yayımladı ve imza kampanyası başlattı. Seçimlerden önce bu çağrı Sanatçılar Girişimi sözcüleri tarafından yapıldı ve çağrı metni kaleme alındı.

Sözcüleri Atol Behramoğlu, Bedri Baykam ve Orhan Aydın olan Sanatçılar Girişimi’nin imza kampanyası önceki gün başladı ve dün akşam sona erdi. Çok sayıda sanatçının, gazetecinin ve yazarın katıldığı kampanya hızla yayılıyor.

Kampanya ile ilgili konuştuğumuz Bedri Baykam, herkesi sandığa davet ettiğini söylüyor ve ekliyor: “Demokrasi ve laiklik için ülkemizin barış dolu yarınları için, kadınlarımızın tüm sosyal hakları, gelecekleri ve şiddetten korunmaları için, Atatürk ilkelerinin sonsuza dek yaşaması için, bu seçimi bütün devlet gücünün iktidar partisi adına kullanılmasına, sabotajlara ve yapılan ahlaksız sahte montaj propagandalara rağmen kazanmaya mecburuz. Lütfen sürekli olarak farklı görüş yayarak seçmeni tereddüde taşıyan kimi muhalifler hiç olmazsa 1 Haziran’a kadar fikirlerini kendilerine saklasınlar, yalnız seçimde Kılıçdaroğlu’na destek versinler! Hiç kimsenin sandığa gitmemek için bir gerekçesi olamayacağı gibi hepimizin görevi sandığa gitmemiş olanları bu sefer ayağa kaldırmak!” 

ÖZGÜR DEMOKRAT BİR SOSYAL HUKUK DEVLETİ!

Sanatçılar Girişimi’nin yayımladığı birdiri; “Türkiye, 28 Mayıs’ta Cumhuriyetinin ikinci yüzyılına birkaç ay sonra girmek üzereyken, geleceğini şekillendirecek bir seçimle karşılaşıyor. Bu seçim, büyük özverilerle ve Atatürk’ün olağanüstü dehasıyla kazanılan askeri ve siyasi başarılar sayesinde kurulmuş olan Cumhuriyetimizin tüm gelecek rotasını belirleyecek” cümleleriyle başlıyor.

Bildiri, “Türkiye Cumhuriyeti bu tarihi adımı atarken özgür demokrat bir sosyal hukuk devleti mi olacak, yoksa şeyh sermayelerinin dayatmalarıyla, kendi topraklarının doğal zengin Anadolu etnik mozaiğinden ve kültürlerinden hızla uzaklaşmaya ve belki iç kargaşalara neden olabilecek büyük bir göç ile ülkenin öz yapısının darmadağın edilmesine seyirci mi kalacak?” sorusuyla devam ediyor!

Devamı için tıklayınız.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla