Mersin Üniversitesi’nden Oyun ve Drama ile Öğrenme Kursu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından, çocuklara yönelik olarak; ‘Oyun ve Drama İle Öğrenme Kursu’ düzenleneceği bildirildi. Üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; 9 Ekim-27 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kursun, MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Cezmi Koca tarafından verileceği kaydedildi. Kursla birlikte çocukların kendisini ve içinde bulunduğu dünyayı oyun aracılığıyla kavraması, anlaması ve hatırlamasını sağlamak amacıyla oyun ve dramatik oyunlar kullanılarak, çocuğun kendisiyle ve çevresiyle ilişkisinde deneyimleme, cesaret etme, yaratma edimlerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Kursla birlikte çocuklara körebe ve köşe kapmaca gibi farklı oyunların, çeşitlemelere tabi tutularak ve değiştirilip dönüştürülerek amaca yönelik egzersizler yapılacağı, öykü kurgulama gibi dramatik oyunlar oluşturulacağı ve bu oyunların egzersizleri yapılarak, grupla birlikte doğaçlama konuları belirleneceği ve söz konusu doğaçlamaların da yine egzersizleri yapılacağı da dile getirildi. Kursun, 7-9 yaş grubu, 10-12 yaş grubu ve 13-14 yaş grubu çocuklara yönelik olarak gerçekleştirileceğinin altı çizildi.

Her hafta cumartesi günü 1. grubun 13.00-14.00 saatleri arasında, 2. grubun 10.30-11.30 saatleri arasında ve 3. grubun da 09.00-10.00 saatleri arasında eğitim göreceği açıklanırken, etkinliklerin de haftada bir gün bir saatten 2 ay süreceği, toplam 8 saatten oluşacağı bilgisi verildi. Her bir çocuk için 200 TL ücret belirlenirken, kursa ön kayıt için Mersin Üniversitesi’nin; 361 00 93 numaralı telefon ya da 4350 nolu dahili aranarak isim yazdırılması ya da ‘sem@mersin.edu.tr’ adresine e-mail atılarak isim ve iletişim bilgileri gönderilmesi istendi.

Haberoku

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.