İzmir’de Lise Öğrencileri Sanatta Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liselilerin içinde bulunduğumuz günlerde yaşadığı pek çok sıkıntı var. Sınavlar yüzünden içine girdikleri psikoloji onları sosyolojik olarak ve psikolojik olarak çok olumsuz bir yere doğru sürüklemektedir. Dershane parası, sınav sonuçları gibi pek çok nedenle liseli gençler yaşamlarına kıymakta ya da ailelerinden bireylerin ölümlerine tanık olmaktadır. Ölümden öte olan ise normal insan yaşamından günden güne uzaklaşmalarıdır.

Saçma sapan sınav sistemi ve düzen(sizlik) onları uçuruma sürüklerken en yakın arkadaşını rakibi yapmakta bu koşturma içinde liseli genç  yalnızlaşmakta ve bulunduğu ortama, kendine yabancılaşmaktadır.

Sanat insanların nefes almasına vesile olan da bir alandır. Üretimlerin Estetiği bir tarafa hep birlikte bir işi başarmanın ya da ortaklaşarak bir üretimde bulunmanın da kazandırdıkları ile gençler kendilerine olan öz güven, birliktelik duygusunu daha da arttıracak ve tartışma, oyun, şenlik gibi etkinliklerle bir çok şeyi öğrenme fırsatı bulacaktır.

İşte bu duygularla çıktığımız yolda İzmir’deki liseli gençleri sanatta birleştirme amacıyla bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Hedeflerimiz arasında liselilerin tartışarak birlikteliklerini arttırmak var. Önümüzdeki süreçteki etkinlik planlarımız; Liselilerin kurduğu müzik ve tiyatro grupları ile bir şenlik yapmak. İzmir ve çevre illerden gelen ve

Avrupa’dan gelecek olan liseli gençlerle 2 günlük bir sempozyum gerçekleştirmek. “eğitim ve sanat” herkesin kendi yerelindeki sistemi, sıkıntılarını ve artılarını anlatacağı bir sistem.

Yenikapı Lise aynı zamanda İzmir’de haftalık çıkacak bir gazete için komisyon çalışmalarına başlamıştır. Hedef gazeteyi Kasım’da  çıkarmak.

Yenikapı Lise oluşumu liselilerden oluşmakta, kararlarını liseliler almakta ve tamamen liselilerin bir çalışma alanı olmaktır. Şu anda 6  kişilik bir komisyonla çalışmalarını yürüten Yenikapı lise ilk toplantısını bu Pazar yapacak.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.