Yıla Sanatla Başlayın

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul, yılın ilk günlerinde pek çok farklı sanatsal aktiviteye ev sahipliği yapıyor.

‘Bizim Tiyatro”, 30. yılı nedeniyle 2 Ocakta ”Hamxlet” isimli oyunla, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde izleyicileriyle buluşacak.

İngiliz yazar Shakespeare’in, 400 yıl önce yazdığı ”Hamlet” isimli eserine göndermelerin bulunduğu oyunda, ”Hamxlet” isimli çok uluslu şirketin intikam ve iktidar hırsı anlatılıyor.

Usta oyuncu Zafer Diper’in hem yönettiği hem de rol aldığı oyunda, oğlu Memetcan Diper ile Savaş Özdural, Elif Iskender, Ece Erişti, Ali Ihsan Bozdemir, Beril Senvarol, Berna Küçükoğlu, Cengiz Güleryüz, Özgür Sağlık, Sezgin Cengiz ve Turgay Atalay, Diper’e eşlik edecek.

Neil Simon’un yazıp, Bora Seçkin’in yönettiği ”Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum”, aynı gün Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde perdelerini açacak.

Ezgim Kılınç, Derya Çetinel ve Erhan Yazıcıoğlu’nun sahneye koyduğu oyunda, 16 yaşındaki genç bir kızın sinema artisti olma hayalleri, senarist babası ve kız kardeşiyle yaşadığı sorunlar etrafında sinemanın gelişimi, sancılar ve insan üzerindeki etkileri işleniyor.

Yezdan Kayacan’ın kaleme alıp sahneye koyduğu ”Aynada Kendiyle Karşılaşan Milyonlarca Ayna”, 5 Ocakta Mekan Artı’da izlenebilecek. 16 yaş izleyici sınırının olduğu oyunda, 21. yüzyıl insanının aynada gördüğü şeylere ne kadar tahammül edebildiği sorgulanırken, tecavüzün insanda açtığı yaralar ve bıraktığı hasarlar en sansürsüz haliyle izleyiciye aktarılıyor.

Oyundaki karakterleri ise Bahar Dağlı, Barış Yalçınsoy, Ceren Taşci, Nebahat Dağlı, Sezer Arıçay, Şanad, Şakir Güler ve Ulaş Akşit canlandırıyor.

Mehmet Birkiye’nin yönettiği, Enda Walsh’ın kara komedisi ”Annem Yokken Çok Güleriz”, 6 Ocakta Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde seyirciyle ilk kez buluşacak.

Dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen ödüllü oyunda Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, Ilker Ayrık ve Makbule Akbaş, yaşamın köşeye sıkıştırdığı, dar gelirli insanların gözünden kaybolan aile, baba-oğul ilişkileri mizahi bir dille izleyiciye aktarılacak.

”Tiyatrokare”nin ”Büyük Ikramiye”si, Profilo Kültür Merkezi Küçük Salon’da 6 Ocakta izleyiciyle buluşacak.

Jean Marie Chevret’in Paris’te yıllarca kapalı gişe oynanan ”Numero Complemantaire”dan Türkiye’ye uyarlanan oyunda, orta halli bir ailenin lotodan büyük ikramiye kazanmasının ardından yaşanan komik olaylar anlatılıyor. Nedim Saban’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda, Metin Serezli, Suzan Aksoy, Pelin Ermiş ve Armağan Çağlayan rol alıyor.

OPERA VE BALE

Geçen hafta 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayan İstanbul Devlet Opera ve Balesi (IDOB), Erdal Uğurlu’nun tasarlayıp sahneye koyduğu ”Dört Duvar” isimli baleyi sanatseverlerle buluşturacak. Zamanı belli olmayan bir dönemde geçen eserde, olayın geçtiği toprakların gerçek varisi olan ancak esaret altında yaşayan bir lider baba, karısı ve kızının başından geçenler 2 perdede seyirciye anlatılıyor. Dört Duvar, 4 Ocakta Kadıköy Süreyya Operası’nda izlenebilecek.

İngiliz yazar Shakespeare’in unutulmaz eseri ”Otello” balesi, 5 Ocakta yine aynı salonda sahnelenecek. Uğur Seyrek’in sahneye koyduğu, Giuseppe Verdi ve Michael Galasso’nun müziklerini yaptığı balede, 30’un üzerinde sanatçı görev alıyor.

Kadıköy Süreyya Operası’nın ev sahipliği yapacağı bir diğer gösteri ”Don Pasquale” ise 6 Ocakta perdelerini açacak. Ünlü Italyan opera bestecisi Gaetano Donizetti’nin ortaya çıkardığı ”Gülünçlü Opera” anlayışının en önemli örneklerinden biri olarak gösterilen operada, ilerleyen yaşına rağmen kadınlara olan düşkünlüğünden vazgeçmemiş zengin bir bey olan Don Pasquale ile genç ve güzel Norina’nın hikayesi komik bir kurguyla anlatılıyor. Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyduğu 3 perdelik gösterinin koro şefliğini ise Stefan Baisch üstleniyor.

Ntvmsnbc

Paylaş.

Yanıtla