Şirket Hikayeleri Garanti Kültür Merkezi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Boğaziçi bu seneki yeni projesi olan “Şirket Hikâyeleri” adlı oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

Ağır çalışma koşulları, bu koşulların insan sağlığı üzerindeki etkileri, cinsel spekülasyon ve manipülasyonlar, tahammül sınırları, kâr ve kariyer hırsı ve bütün bunlara bağlı olarak çalışanların temel hak ve özgürlükleri…

“Şirket Hikâyeleri”nde iş yaşamında sıklıkla karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara karşı geliştirilen tutumlar sahneye taşınıyor. Oyunda, gözlemlere ve derlemelere dayanan üç hikaye anlatı konusu yapılıyor. Pazarlama sorumlusu Sibel’in, koordinatör Buket’in, insan kaynakları müdürü Murat’ın hikayeleri… Başka bir ifadeyle çocuk bekleyen Sibel’in, kariyerinde yükselen Buket’in ve şirketin ve çalışanların çıkarları arasında kalan Murat’ın tercihleri… Onların tercihleri, yanılsamaları ve çelişkileriyle eyleyen, etkilenen ve bazen de izleyenler düşünmeye ve birbirine kulak vermeye çağrılıyor.

“Şirket Hikâyeleri”, çalışan tiyatrocular tarafından kolektif oyunlaştırma mantığıyla oluşturulan ikinci oyun. 2008 yılında çıkarılan ilk oyun “Biz, Siz, Onlar”ın ardından gelen çalışma döneminde, neredeyse tümü tam zamanlı işlerde çalışan tiyatrocular sorumluluk aldılar. Haftada bir gün biraraya gelerek üretken bir çalışma ortamı inşa etmek için; oluşturulan oyunun yapısı, iş bölümleri, katılımcılık anlayışı, ön hazırlık ve eğitim-araştırma perspektifine dayanan çalışma yöntemi sürekli gündemde tutulmaya çalışıldı. Bu noktalarda üretilen cevaplar, topluluğa özgü çalışan tiyatrosu modelini inşa etmenin yolunu işaret ettiler. “Şirket Hikâyeleri”, aynı zamanda, istikrarlı bir çalışan tiyatrosu modeli kurabilmek için de kritik bir eşiği ifade ediyor.

Yakın dönemdeki oyun tarihleri:

30 Ocak 2010 Pazar / 15:00

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüs Garanti Kültür Merkezi Etiler-R.Hisarüstü

Bilet Fiyatı: 20 TL / İndirimli: 10 TL

Reservasyon ve bilet satış için: ozan.uysal@gmail.com ya da 0537 746 77 85

Paylaş.

Yanıtla