Ayavukla ve Bornova'da İlk Sanat Geceleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “25. Uluslararası İzmir Festivali” kapsamında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda “Kuğu Gölü” Balesi, Ayavukla Kilisesi’nde ise “Des Equilibres” konseri düzenlenecek.

İlk olarak 4 Temmuz Pazartesi günü Peter İlyiç Çaykovski’nin dünyaca ünlü eseri “Kuğu Gölü Balesi”, 90 kişilik dev ekibiyle Bornova’da sahne alacak. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açıkhava Tiyatrosu’nun ilk etkinliği olacak Kuğu Gölü Balesi, “temiz bir aşkın büyüsü ve kötülüğüne nasıl galip geldiğini” anlatıyor. Türkiye’de ilk kez 29 Haziran’da Aspendos’ta gerçekleşen gösterinin ardından İzmir’de sahnelenecek balenin başlama saati 21.30.

Devlet Opera ve Balesi’nin girişimiyle baş kareograf Mehmet Balkan tarafından İstanbul, İzmir, Samsun, Antalya, Mersin ve Ankara müdürlükleri bale topluluklarından derlenen 90 kişilik dansçı kadrosunun görev aldığı eseri Amerikan asıllı Alman konuk Şef James Tuggle yönetecek. Türk bale tarihinde ilk kez 90 kişinin aynı anda rol aldığı yapıtı Lale Balkan sahneye koyuyor. Kuğu Gölü, (Marius Petipa ve Lev Ivanov’dan hareketle) Mehmet Balkan’ın koreografisiyle sahneleniyor. Dekor ve kostümleri Savaş Camgöz tarafından hazırlandı. Güncel librettosunu Şefik Kahramankaptan’ın yazdığı Kuğu Gölü’nün ışık tasarımcılığını ise Taner Aydın üstlendi. İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sunulacak olan eserde başlıca rolleri; Elif Aktar, Sanem Ergüler, Melih Mertel, David Khozahli, Dolun Doyran, Aslı Çilek, Burcu Olguner, Kürşat Kılıç, Sibel Süral, Ebru Mıhçıoğlu, Zuhal Balkan, Çağrı Çekiç, Arzu Kaya, Hüma Ersel paylaşıyorlar.

Son Dakika

Paylaş.

Yanıtla