Medine Müdafaası Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doğu Yakası Sanat ve Efor Prodüksiyon’un ortak yapımı olan tiyatro oyunu “Medine Müdafaası Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa” 5 – 19 Nisan’da Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi, 8-15-22-29 Nisan tarihlerinde ise Yenibosna Sosyal Bilimler Lisesi’nde seyirciyle buluşuyor. Fahrettin Eren Dinler ve Yunus Emre Obut’un kaleme aldığı oyun, Menan Cinleri’nin yapımcısı tarafından 2 yıllık yoğun bir çalışma sürecinin ardından geniş bir kadroyla sahneye taşınıyor.

Yönetmenliğini devlet tiyatrolarında yaklaşık 40 oyunu yönetmiş olan Zafer Kayaokay’ın üstlendiği ve “Tarih dizisi-1” başlığında sergilenecek olan Medine Müdafaası, tüm tiyatro severleri unutulmaya yüz tutmuş bir tarihi tüm gerçekliğiyle ve heyecanıyla yeniden hatırlamaya davet ediyor.

Gerçek olaylardan hareketle kurgulanmış olan Medine Müdafaası Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa oyunu; siyasi otorite-birey ilişkilerini, alt-üst kimlik sorunlarını, büyük güçlerin yüzyıllardır oynadığı böl, parçala, yönet ilkesini aşk, ihanet, vatan sevgisi üçgeninde anlatıyor.

Oyunun müziklerine daha önce Aşk-ı Hürrem, 1453-Sultanlar Aşkına, Efsaneler, Kuvayi Milliye Destanı gibi albümleriyle tanıdığımız Can Atilla imza attı.

OYUNUN KÜNYESİ

YAPIM: Doğu Yakası – Efor Prodüksiyon / 2012

YÖNETEN: Zafer Kayaokay

YAZAN: F. Eren Dinler, Y. Emre Obut

MÜZİK: Can Atilla

DEKOR TASARIM: Savaş Çevirel

KOSTÜM TASARIM: Candan Günay

IŞIK TASARIM: Enver Başar

Doğu Yakası hakkında

Sanatın birçok dalında faaliyetler gerçekleştirmeyi hedefleyen Doğu Yakası, misyon olarak Doğu medeniyetinin zenginliğini sanatın diliyle yeniden yorumlamak ve insanlığın en kadim gerçekliklerinden biri olan ‘Doğu’nun ilhamıyla hikayeleri sahnelere taşıyor.

İlerleyen yıllarda doğu metinlerini sahnelemek üzere New York’ta sahne kurmayı da amaçlayan Doğu Yakası Sanat ekibinin bir sonraki oyun projesi ise Aşk/1 başlığında sahnelenecek olan aşkın, zindanların ve rüyaların gerçekliğinde Yusuf ile Züleyha kıssası olacak.

İrtibat: 0216 318 92 00 / www.medinemudafaasi.com

Tanıtım Filmi: http://www.youtube.com/watch?v=us_jDu8gpjg

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.