Kılıçdaroğlu Erdoğan’a Çattı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları’ndaki yönetmelik değişikliğini protesto eden tiyatrocuların eylemine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları’ndaki yönetmelik değişikliğini protesto eden tiyatrocuların eylemine katıldı. Aklı başında hiçbir siyasetçinin sanatçıyla kavga etmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Siyasetçinin sonunu getiren sanatçıyla kavga etmesidir.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonu’nda İstanbul Şehir Tiyatroları yönetmeliğinde yapılan değişikliği protesto eden tiyatrocular, Harbiye’deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplandı. Eylemciler, ‘Hükümet tiyatrodan elini çek’, ‘Şehir Tiyatroları yok edilemez’ ve ‘Özgür sanat, özgür tiyatro’ dövizleri taşıyıp slogan attı. Tiyatrocuların eylemine bazı muhalefet partilerinden de destek geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de eyleme destek verenler arasında yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, “Eğer bir ülkenin başbakanı çıkıp ‘Siz kendinizi ne sanıyorsunuz’ diye sorarsa verilecek yanıt çok basit; onlar sanatçılar, kendilerini bir şey sanmıyorlar. Ama ben Sayın Başbakana sesleniyorum; Sayın Başbakan sen kendini ne sanıyorsun!” şeklinde konuştu. Tarihin her döneminde yöneticilerin sanatçılara saygı duyduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Ne zamanki bir yönetici sanatçıyla kavga etmeye başlamışsa aslında kendi kuyusunu kazmıştır. Eğer siz çağdaş olacaksanız, sanata verdiğiniz önemle çağdaş olabilirsiniz. Sanatı önemsemez, garipserseniz, zaten size biz çağdaşsınız desek bile çağdaş insanlar size geri kafalı der.” diye ifade etti.

SİYASETÇİNİN SONUNU GETİREN SANATÇIYLA KAVGA ETMESİDİR

Aklı başında hiçbir siyasetçinin sanatçıyla kavga etmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü bunun kavgasını tarihe mal eden yine sanatçıdır. Onlar bizi de eleştirebilirler. Sanatçının elindeki en güzel malzemelerden birisi siyasetçidir. O nedenle siyasetçi sanatkara, sanatçıya kızmayacaktır. Onu el üstünde tutacaktır.”

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından alandan ayrıldı. Tiyatrocuların eyleminin ise gece boyunca devam edeceği bildirildi.

Timeturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.