Can Yücel İzmir"de "Can" Bulacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şiirleriyle olduğu kadar muzip, sert, dik ve duyarlı tavırlarıyla da hafızalara kazınan ünlü şair Can Yücel’i ölümünün 13. yıldönümünde, uzun süre unutulmayacak bir gösteriyle anacak. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda 12 Ağustos 2012 Pazar günü sahnelenecek olan ‘Can’ adlı tek kişilik tiyatro oyunu İzmirliler ücretsiz olarak izleyebilecek.
Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden olan Can Yücel’in kendi şiirlerinden Genco Erkal tarafından uyarlanan hayat öyküsünü, sanatseverlerle ‘Tiyatro Kumpanyası’ buluşturacak. Kemal Kocatürk’ün hem oynayıp hem de yöneteceği oyunun müziklerini Ayça Kocatürk yaptı. Oyunda, Türk resminin desen virtüözlerinden biri olarak kabul edilen ressam Mehmet Güleryüz’ün ‘Can’ için hazırladığı video-desenler de rol alacak. Oyunun çevre düzeni Sırrı Topraktepe’ye, ışık düzeni ise Aslı Atasoy’a ait.
Oyunu izleyenler bir yandan Can Yücel’in kendi şiirlerinden hayat öyküsüyle yeniden ‘can’ bulmasına tanık olacak, diğer yandan Yücel’in izini doğumundan Adana cezaevi yıllarına, Kuzguncuk’tan Datça’ya, kah gülerek, kah ağlayarak sürerken ülkenin son 40 yılına da Can Yücel’in gözünden bir bakış atacak.

HaberFX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.