Emine Erdoğan Huzur Sokağı İsimli Oyunu İzledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ‘Huzur Sokağı’ isimli tiyatro oyununu izledi. Erdoğan, “Hem Huzur Sokağı kitabı, hem de o kitabın değerli yazarı bu toplum için, bu millet için bir umut ışığı oldu” dedi.

Emine Erdoğan, Cemal Reşit Rey konser salonunda sahnelenen Şule Yüksel Şenler’in kitabından uyarlanan ‘Huzur Sokağı’ isimli tiyatro oyununu izledi. Oyundan önce bir selamlama konuşması yapması planlanan Emine Erdoğan’ın konuşması, mikrofonda yaşanan arıza nedeniyle bir süre gecikmeli başladı. Mikrofon arızasının giderilmesinden sonra kürsüye gelen Emine Erdoğan, “Benim de çok büyük bir keyifle okuduğum, etkilendiğim bir kitap olan ‘Huzur Sokağı’ sadece yayınlandığı dönemi aktaran değil, o dönemin şartlarını taşıyan her mekan ve her zaman için bir ilham kaynağı haline geldi. Huzur Sokağı beyaz perdeye aktarıldı, dizi haline geldi, bugün izleyeceğimiz gibi başarılı bir tiyatro oyunu olarak sahneye uyarlandı. Bir sanat eseri olmasının ötesinde Huzur Sokağı asıl sarsıcı etkisini kalplerde, ruhlarda insanların yaşayış tarzlarında yaptı” dedi.

Şule Yüksel Şenler’i bu eserinden dolayı kutlayan Emine Erdoğan, “Hem Huzur Sokağı kitabı hem de o kitabın değerli yazarı, bu toplum için, bu millet için bir umut ışığı oldular. O dönemde bende dahil nice genç özgürlük mücadelesinde, demokrasi mücadelesinde, ifade özgürlüğü mücadelesinde, kendimize Şule hanımı örnek aldık. Onun açtığı onun işaret ettiği yolda en temel haklarımız için onun önderliğinde mücadele ettik. Onun direnişi onun sebatı onun inanmışlığı, her birimiz için ilham kaynağı oldu. Gerek Huzur Sokağı, gerek Şule hanımın diğer kitapları gençlerden esirgenirken Şule hanım düşüncelerinden yaşam tarzından dolayı hapse mahkum edilirken dışarıda milyonlarca genç ‘her birimiz Şuleyiz’ diyerek onun izini takip etti. Eğer bugün özgürlükler geçmişe göre çok daha genişse, bunda hiç kuşkusuz Şule Hanım’ın mücadelesinin de payı vardır” şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan, bir süre tiyatro oyununu izledikten sonra yurt dışı gezisi nedeniyle salondan erken ayrıldı.

Haberfx

Paylaş.

Yanıtla