Taksim Platformu: "Taksim Hepimizin!"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

polisMimesis Haber – Türkiye çok farklı kesimlerden insanın sesini yükseltmesiyle başlayan eylemlerle çalkalanıyor. Gezi Parkın Topçu Kışlası’na dönüştürülmesi konusunda başbakanın tavrı ise herhangi bir değişikliğin işaretlerin olmayacağını gösteriyor. Eylemlerin ivmelendiği ilk gün “Kim ne derse desin biz karar verdik” diyen başbakanın son açıklamaları ise genel olarak kararın değişmeyeceğinin işaretlerini veriyor.

Diğer yandan panzerlerle insanları ezen, gaz bombalarıyla insanları kafasından vuran, yakalayabildiği eylemcilere öldüresiye şiddet uygulayan polislerin görüntüleri sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında.

Polis, dün yaşanan eylemlerden sonra öğle saatlerinde Taksim Meydan’ını artlarında minibüslerini ve otomobillerini bırakarak geri çekilmek zorunda kaldı. Polisin geri çekilmesinden sonra halk alanı işgal etti. Dünden beri alanda tek bir polisin yer almadığı görülürken, eylemcilerin büyük bir coşkuyla zaferi kutladığı fark ediliyor.

direniş

Taksim Gezi Platformundan Açıklama:

Taksim Platformu ise Gezi Park Konusundaki eylemlerin karar değişmediği müddetçe devam edeceğini belirten bir açıklamayı kamuoyuyla paylaştı.

1. Gösteri ve yürüyüş yapmak anayasal ve demokratik bir haktır. Parkı, yeşili ve ağaçları korumak isteyenlere şiddet uygulamak ise suçtur.

2. Bu amaçla hareket eden yaşlı genç, hasta, sağlıklı insanların üzerine yoğun şekilde biber gazı sıkmak ve şiddet uygulamak vahim bir insan hakları ihlali ve işkencedir.

3. Farklı görüşlerden oluşan çok sayıda uzmanla yola çıkan ve bağımsız sivil bir insiyatif olan Taksim Platformu projenin duyurulduğu ilk günden beri yönetimle Taksim’e yapılması planlanan müdahaleyi konuşmaya çalışıyor. Yönetimin görüşmek yerine şiddeti, kaba kuvveti tercih etmesi kabul edilemez.

4. Yönetimin Taksim’deki ağaçlara zarar vermeyeceğinin sözünü vermesini istiyoruz. Taksim’e yapılacak inşaattan vazgeçilmesini ve kentin merkezindeki en büyük yeşil alanın mevcut ağaçlara zarar verilmeden genişletilmesini ve STK’ların da katılımı ile daha iyi korunmasını talep ediyoruz.

Aksi halde yönetim İstanbul’un en önemli yeşil alanını yok etmeye çalışan ve bu nedenle halkı ayaklandıranlar olarak tarihe geçecektir.

5. Bu gerçekler doğrultusunda halkın demokratik ve toplumsal tepkisini dile getirmesine desteğimiz devam edecektir.

“Taksim Hepimizin!”

İlker Yasin Keskin / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla