Mamak Kent Tiyatrosu 15 Eylül'de "Perde" Diyecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mamak-kent-tiyatrosu-15-eylul-de-perde-diyece-4978150_oAnkara Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, yeni sezonda birbirinden iddialı oyunlarla seyirciyle buluşacak. Sezonun ilk oyununu 15 Eylül tarihinde sahneleyecek olan tiyatro ekibi, oyunun prova çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor. “Ağaçlar Ayakta Ölür” adlı yeni oyunuyla Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde perdeyi aralayacak ekip, bu sezon oynayacakları altı oyunu da tiyatro sezonuna hazırlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kent Tiyatrosu’nun birbirinden güzel oyunlarla tiyatro severlerle buluşacağını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Tiyatro, seyirciyle güzeldir, seyirci tiyatronun olmazsa olmazıdır. Sanatın her dalına olan desteğimiz devam edecek. Ekibimize başarılar diler, tüm Başkentlileri de oyunlarımıza bekliyoruz.” dedi.

Kenan Olpak yönetiminde altmış kişilik kadroyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan kent tiyatrosu, yeni sezonda “Ağaçlar Ayakta Ölür”, “Hastalık Hastası”, “Çocuğum”, “Çanakkale Geçilmez”, “Bir Hilal Uğruna”, “Bir Adam Yaratmak” ve Rus yazar Anton Çehov’un, “Bir Evlenme Teklifi ve Ayı” adlı eseri ile vatandaşı tiyatroyla buluşturacak.

Tiyatronun çok önemli eserlerini sahnelemek üzere çalışmalara başladıklarını kaydeden Mamak Belediyesi Konservatuvar Bölüm Başkanı Yönetmen Kenan Olpak, Mehmet Akif Ersoy’dan Necip Fazıl Kısakürek’e, Reşat Nuri Güntekin’den Çehov’a çok sayıda yerli ve yabancı eserle 7’den 70’e herkesi tiyatroya çekeceklerini söyledi. Olpak, eylül ayından itibaren perde alacak oyunların her cumartesi saat 17.00’de sahneleyeceğini söyledi.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla