BGST'den Yerel Yönetimlere Çağrı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro2Mimesis Haber / Geçtiğimiz günlerde Kültür Bakanlığı’nın özel tiyatrolara yardım konusundaki uygulaması üzerine başta tiyatro olmak üzere kültür sanat çevrelerinden gelen tepkiler devam ediyor. Boğaziçi Gösteri Sanatları topluluğu aşağıdaki bildiriyi yayınlayarak Kültür Bakanlığı uygulamasını protesto etti ve yardımların asıl sahibi olarak nitelediği yurttaşları oyunları izlemeye, yerel yönetimleri de özel tiyatrolara sahnelerini açmaya davet etti. Bildiriyi aşağıda paylaşıyoruz.

logo

Basına ve Kamuoyuna

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özel tiyatrolara destekleri açıklandığında birçok tiyatronun gezi eylemlerindeki tavrı nedeniyle listeden çıkarıldığına şahit olduk. Bu girişimi Türk-İslam faşizminin ayak sesleri olarak görüyor ve seküler tiyatroları tasfiye etmeye çalışan bu zihniyeti kınıyoruz.

Bu yıl yardım alamayan tiyatro kurumları arasında Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu da yer almaktaydı. Bu konuda hukuki mücadele başlattığımızı ve diğer tiyatro gruplarıyla birlikte bu mücadelenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Bakanlığının keyfi uygulamasına karşı yardımların asıl sahibi olan halkımızı sahneleri doldurarak özel tiyatrolara destek vermeye davet ediyoruz. Hangi siyasi partiden olursa olsun bütün yerel yönetimleri, tasfiye zihniyetine karşı salonlarını tiyatro topluluklarına açmaya ve halkın kendi tiyatrosuna sahip çıkmasına imkân vermeye çağırıyoruz.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu

Paylaş.

Yanıtla