İranlı Oyuncu Kırbaç Cezasıyla Yargılanacak!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

article-hatamiFransa’daki Cannes Film Festivali sırasında festival başkanını yanağından öperek selamlayan İranlı oyuncu Leyla Hatami’nin hapsedilmesi ve kırbaçlanarak cezalandırılması için mahkemeye başvuruda bulunuldu. The Telegraph gazetesinin haberine göre, Hizbullah Öğrencileri olarak adlandırılan, İran Devrim Bekçileri’yle yakın bağlantıları bilinen bir grup Hatami’nin halka açık olarak, 50 kırbaçla cezalandırılması için yargılanmasını istedi

Hizbullah Öğrencileri İran mahkemelerine yaptıkları başvuruda, Hatami’nin festival başkanı Gilles Jacob’u öperek İslami yasaları çiğnediğini belirtti ve ünlü oyuncunun kamu önünde kırbaçlanarak cezalandırılmasını talep etti. Başvuruda toplum içinde yabancı bir erkeği öpmenin İslami ceza kanununa göre hapisle cezalandırılması gerektiğine de dikkat çekildi.

İran’dan gelen tepkiler üzerine Jacob bir açıklama yayınlayarak Hatami’yi öperek selamlarken bir art niyeti olmadığını söyledi ve “Oldukça sıradan batılı bir gelenekle ilgili verilen bu tepkilerin hiçbir temeli yok” dedi.

İran’ın Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Nussabadi ise bir açıklama yayınlayarak Hatami’nin Cannes Festivali’ne gitmesinin “Dini inançlara aykırı” olduğunu söyledi ve “İran kadını saflığın ve temizliğin simgesidir, öyle olmalıdır” dedi.

Ünlü yönetmen Ali Hatami’nin kızı Leyla Hatami, 2012 yılında En İyi Yabancı Film Oscar’ını kazanan “Ayrılık” filmindeki rolüyle uluslararası üne kavuşmuştu. Altın Palmiye jürisinin 5 kadın üyesinden biri olan Hatami İran’da yaşıyor.

HürriyetFilmlovers 

Paylaş.

Yanıtla