Şehir Tiyatroları Soma’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ibbştMimesis Haber / İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Somalı çocuklarla bir araya geliyor. Soma katliamında yaşamını yitiren madencilerin çocukları için “Pırtlatan Bal, Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt ile Karagöz Balıkçı” adlı çocuk oyunlarını Somalı çocuklarla buluşturuyor.

Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt adlı oyun, 18 Haziran 2014 Çarşamba günü saat 16.00’da, Pırtlatan Bal adlı oyun 19 Haziran 2014 Perşembe günü saat 12.00’de, Karagöz Balıkçı ise yine 19 Haziran 2014 Perşembe günü saat 16.00’da Soma Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.uckardes

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, çocuk seyirci için oldukça eğlenceli bir el kuklası oyunu. Oyun, üç kardeşin, yaramazlıklarını ve herkesin korktuğu Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını, mümkün olduğunca yalın biçimde, çocukların gözünden anlatıyor. Okan Karaca ile Betül Kızılok’un rol aldığı oyun 18 Haziran 2014 Çarşamba günü saat 16.00’da Soma Kültür Merkezi’nde olacak.

pirtlatanbalAziz Nesin’in yazdığı Pırtlatan Bal, çocuk klasikleri arasında hâlâ vazgeçilmez bir yerde duruyor. Oyunda, hastalanan torununa bal bulabilmek için uğraşan Nine’nin çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanmıştır. Yoksullara faizle borç veren Paracı’nın uşağı Şakşak’la Nine pazarda karşılaşırlar. Şakşak, cimri efendisinden korktuğu için Nine’ye bal vermez. Bir de üstüne onunla alay etmeye başlayınca, Nine “Her kim bu baldan yerse pırt pırt pırtlasın” diye bir dilekte bulunur. Yönetmen Haşmet Zeybek’in köy seyirlik motiflerle sahneye aktardığı bu oyun 19 Haziran Perşembe günü saat 12:00’de Soma Kültür Merkezi’nde. Oyunda Mert Aykul, Zeynep Göktay Dilbaz, M. Soner Dinç, Mana Alkoy, Serkan Bacak, Murat Üzen, Yeşim Mazıcıoğlu, Ceysu Aygen, Hamit Erentürk, Şeyda Arslan, Cihan Kurtaran, Murat Güreç rol alıyor.

Özgür Atkın-Ceren Hacımuratoğlu’nun yazdığı Özgür Atkın’ın yönettiği Karagöz Balıkçı oyununda, Hacivat, işsiz Karagöz’e balık tutması aklını verir. Kendi yaptığı sandallakaragoz_balikci denize açılan Karagöz, türlü türlü deniz canlıları ile karşılaşır. Bu karşılaşmaların gölge perdesinde eğlenceli ve fantastik bir şekilde anlatıldığı “Karagöz Balıkçı”, Geleneksel Karagöz’ün klasik oyunlarından biri olan “Balık” oyunu temel alınarak; dildeki komiğin görsel karşılıklarıyla yeniden yazıldı. Özgür Atkın, Uğur Dilbaz ve Çağlar Elyesa Evkaya’nın rol aldığı oyununun gösterimi 19 Haziran 2014 Perşembe günü saat 16.00’da Soma Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Paylaş.

Yanıtla