İstanbul Üniversitesi ÖKM İçin Bir Araya Geliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

OKMMimesis Haber/ İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi (ÖKM), geçtiğimiz aylarda okul yönetimi tarafından Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne dönüştürülmüş ve öğrencilerin kullanımına kapanmıştı. Okul yönetiminin bu hamlesi üniversite ve tiyatro kamuoyunda tepki ile karşılanmasına rağmen, okul yönetimi bu kararında geri adım atmadı ve eylül ayında söz konusu değişikliği somut biçimde gerçekleştirdi. Okulların açılmasından bu yana kültür sanat faaliyetlerini okulun diğer mekanlarında sürdürmeye çalışan öğrenci ve akademisyenler bu sefer ÖKM’yi yeniden inşa etme çağrısı ile bir araya geldiler. 23 Aralık Salı günü gerçekleşecek eylemde temsili bir mekan inşa edilecek ve kısa bir tiyatro gösterisi sergilenecek. İstanbul Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri, kulüpleri ve toplulukları tarafından hazırlanan çağrı metni ise şöyle:

“İstanbul Üniversitesi Kulüpleriyle, Topluluklarıyla, Öğrencisi ve Akademisyenleriyle rektörlük tarafından talan edilen ÖKM Tiyatro Salonu için bir araya geliyor !

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü 2009’da Öğrenci Kültür Merkezi’ni yıkıp yerine kendisine büyük rant ve para kaynağı sağlayan Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne dönüştürerek başlamıştı talan politikalarına. Üstelik orada bulunan kulüpleri kapatıp kalan kulüpleri de mekansız bırakmıştı. Bu da yetmedi bir 8 Eylül Pazartesi günü Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi binasında kalan oradaki öğrencilerin tek yaşam alanı ve üretim yeri olan ÖKM Sahnesi koltukları dekorları camlardan atılarak adeta talan edildi.

‘SİZ YIKTINIZ, BİZ BİRLEŞTİK’

Bizler de bu talana, bu mekansızlaştırma politikasına, öğrenciyi salt müşteri olarak gören ve “ben yaptım oldu”cu anlayışın karşısında kol kola omuz omuza durduğumuzu gösteren bir dizi forumlar gerçekleştirdik okulumuzda. “Madem ki yaşan alanlarımızı ellerimizden zorbaca alıyorsunuz biz de kendi yaşam alanlarımızı inşa ederiz.” kararımızı aldık biz de bu forumların sonunda.

Şimdi kararımızın arkasında dimdik durma vakti !

“Siz yıkarsanız, BİZ DE YENİDEN KURARIZ !!” demek için, müşteri değil öğrenci olduğumuzu haykırmak için, kulüplerimize, topluluklarımıza, üretimlerimize, yaşam alanlarımıza, üniversitelerimize sahip çıkmak için 23 Aralık Salı günü saat 13:00’da Edebiyat Fakültesi Hergele Meydanı’nda buluşalım.”

Paylaş.

Yanıtla