Tiyatroda Kendin Yap Kendin Oyna: Forest Fringe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ba84c035-f272-4cb7-91e9-af7f29969566-460x276Mimesis Haber / Edinburgh festivaline gidip kendi tiyatrosunu oynamak ya da farklı sanatçılarla bir sanat yapıtı üretmek için bir alan isteyenler Forest Fringe’de biraraya geliyor. Forest Fringe 2007 yılından beri festivalin içerisinde yer alıyor.

Deborah Pearson, Andy Field ve Ira Brand, birlikte deneyselliği ve katılımcılığı kışkırtacak bir yol arıyorlar ve ortaya Edinburgh Festivali’nin önemli bir parçası haline gelen Forest Fringe çıkıyor. 2007 Edinburgh Festivalinin ortasında tamamen bağımsız, kar amaçlı olmayan bir alan yaratarak buna başladıklarını belirten Andy Field, Deborah Pearson ve Ira Brand, her sene Edinburgh Festivaline döndüklerini ancak Birleşik Krallık içerisinde ve uluslararası alanda da mesela Bangkok’ta eski bir sinema salonunda, Londra gece otobüslerinde performanslar segilediklerini ve Seyahat Eden Sesler gibi projeler yarattıklarını belirtiyorlar.

img_7285

The Future Show performansının reklam afişinde Deborah Pearson. kaynak: http://thefutureshow.files.wordpress.com/

Ben Walters’ın Guardian’daki haberinde Field “Sanatçıların ne kadar dayanılmaz, naif ya da güzelce aptal olursa olsun istediklerini yaptıkları bir alan yaratmak istedik” diyor ve giderek artan başarı ve Art Council ve Live Art UK’den aldıkları destekler sonrası dahi Forest Fringe’de çok az şey değiştiğini belirtiyor: “Biz hala bir işletme değiliz, hala bir ofisimiz yok.”

Forest Fringe hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.forestfringe.co.uk web sitesine bakabilirsiniz.

Piri Kaymakçıoğlu / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla