Aşk ve Faşizm garajistanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

askvefaşizmMimesis Haber / GalataPerform’un Genel Sanat Yönetmeni Yeşim Özsoy Gülan’ın İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali için özel olarak tasarladığı yeni yaratısı “Aşk ve Faşizm” Şubat ve Mart aylarında garajistanbul’da seyirciyle buluşuyor. Galataperform’un önceki yıllarda Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında çalıştığı yazarlardan Gianina Cărbunariu (Romanya), Linda McLean’i (İskoçya) ve Helena Tornero’yla (İspanya) beraber oluşturulan oyun metni farklı bir sahneleme yöntemiyle sergileniyor. Gösteri 16 ve 17 Şubat tarihlerinde garajistanbul’da olacak. 

İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı olarak İstanbul Cervantes Enstitüsü ve Dimitri Cantemir Romanya Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen oyun, gerçek ile kurgusal olan arasında gidip gelen, kadın enerjisinin ön plana çıktığı çarpıcı bir sahnelemeyle seyirciyi şaşırtıyor. Oyun metninin çalışma aşamasında, her yazar, diğer yazarlarla olan sohbetler, kendi hayatları ve başlık kavramları üzerinden gerçeklere dayanarak metinleri oluşturdu. Yazarların skype üzerinden yaptıkları sohbetlerden yola çıkarak birbirilerine paralel geliştirdikleri dört farklı metin, reji ve sahneleme aşamasında tek bir oyun olarak bir araya geldi. Karanlık / aydınlık, kapalılık/açıklık, örtü/örtüsüzlük kavramlarıyla ışık, hareket ve metni birlikte işleyen oyun, günümüz faşizmine öznel ve eleştirel bir yorum getiriyor.

Künye

Yazan: Gianina Carbunariu, Linda McLean, Yeşim Özsoy Gülan, Helena Tornero
Yöneten ve Kurgulayan: Yeşim Özsoy Gülan
Oyuncular: İncinur Daşdemir, Evrim Doğan, Enginay Gültekin, Burcu Halaçoğlu, Elif Ongan Tekçe, Sanem Öge, Özlem Saraç, Selin Zafertepe
Çevirmenler : Semra Selim (Romence), Ferdi Çetin (İngilizce), Pınar Savaş (İspanyolca)
Dramaturji : Ferdi Çetin
Işık & Mekan Tasarımı : Yüksel Aymaz
Hareket Tasarımı : İlkem Ulugün
Müzik : John Plenge
Kostüm Tasarımı : Yeşim Özsoy Gülan, Ferdi Çetin
Teknik Uygulama: Tugay Görmez
Grafik : DEThouse
Afiş Fotoğraf : alengirhane
Reji Asistanı : Fitnat Budak

Yazarların Oyun Başlıkları
“Contained by Skin” / “Tenin Tuttuğu”- Linda McLean
“Metro is Everywhere” / “Her Yerde Metro” – Gianina Carbunariu
“Women Who Walk With Wolves” / “Kurtlarla Yürüyen Kadınlar” – Yeşim Özsoy Gülan (Merve Pehlivan’ın hayatı ve mektupları üzerine yazılmıştır.
“Mimosa”/ “Şımarık”- Helena Tornero

Paylaş.

Yanıtla