İD Ego ve Süper Kahraman

Pinterest LinkedIn Tumblr +

id ego ve süper kahramanMimesis Haber / 6 Şubat Cuma 20.30’da Sahne3’te Bab-ı Tiyatro’nun yeni oyunu id ego ve süper kahraman ilk kez seyirciyle buluşacak. Süresi 70 dakika olan oyun Şubat ayında, 8 Şubat Pazar 18.00 ve 24 Şubat Salı 20.30’da Sahne3’te seyredilebilir. 2008’de kurulan Bab-ı Tiyatro; kurulduğu tarihten bu yana “Sahici İnsanlar/Plastik Ölümler”, “Koltuk Takımı” ve Cornell University ortak yapımı “S/HE” adlı oyunları sahneledi. 2011 yılından bu yana “Varolmayan Ayşe’nin Muhteşem Maceraları” adlı oyunu sahnelemektedir.

id ego ve süper kahraman’da yazar, kadın gözüyle erkeklerin dünyasına bakıyor. “Erkek gerçekten rahat, hakim ve özgür müdür, yoksa köşeli, zorba ve çıkışı olmayan bir dünyaya mı hapsolmuştur? Erkek olmak bir üstünlük müdür? Kim belirler sınırları?”

Oyuncu Emre Eryiğit Amerikalıların çekeceği bir filmin başrolü için görüşmeye çağrılır. Görüşme boyunca tüm numaralarını sergiler. Dans eder, şarkı söyler, üç top çevirir, yerlerde sürünür, ağlar, güler, en gizli sırlarını anlatır, gerekirse alttan alır, gerekirse tehdit eder. O, anne ve babasının biriciği, Neslihan’ın erkek kardeşi, Füsun’un sevgilisi, az homofobik, epey maço, biraz aktör, biraz soytarı, çokça şişirilmiş bir erkeklik yalanı, çağımızın süper kahramanıdır.

Zeynep Kaçar’ın yazıp yönettiği, Tuğrul Küçükmustafa’nın asistanlığını yaptığı, Cem Sürgit’in oynadığı oyunda ışık tasarım Bilge Açıkgöz’e, afiş tasarım Barış Çakmak’a, teaser Murat Aksu’ya ait. Oyun 6 Şubat Cuma 20.30’da Sahne3’te prömiyerini yapacak.

 

Paylaş.

Yanıtla